Jasno
19°
Bratislava
Miškov vs. Miškov. Bratia idú vo voľbách proti sebe!
Zdielať na

Miškov vs. Miškov. Bratia idú vo voľbách proti sebe!

V marcových parlamentných voľbách sa bude o hlasy voličov uchádzať aj brat ministra hospodárstva Juraja Miškova (SaS). Martin Miškov však nekandiduje za liberálov. Ministerskému bratovi bude konkurovať z tretieho miesta kandidátky politického subjektu Strana + 1 hlas.

SaS v minulosti s Martinom Miškovom spolupracovala, avšak podľa predsedu Richarda Sulíka nebol nikdy členom strany.

Martin Miškov v +1 hlas? Číslo 3

Ministrov brat Martin Miškov pôsobil v komunálnej politike v poslaneckom klube SaS-OKS. A to v miestnom zastupiteľstve Bratislava-Petržalka.

Spolupráca s liberálmi sa skončila po tom, ako bol Martin Miškov zvolený za petržalského vicestarostu pomocou Smeru-SD. Sulík jeho konanie označil za podraz.

"Martin Miškov sa zachoval vrcholne nekorektne. Proti existujúcim dohodám sa nechal zvoliť za vicestarostu s hlasmi Smeru. Našim ľuďom tvrdil, že nechce byť vicestarosta, a tak sme navrhli niekoho iného a potom sa to takto vyvíjalo. Mrzí ma to," vyhlásil Sulík v marci minulého roka. Podotkol, že rovnako z toho nie je nadšený ani Miškovov brat, minister hospodárstva Juraj Miškov.

Juraj Miškov v SaS? Číslo 3

SaS povedie do volieb predseda strany Richard Sulík, nasledovať bude minister kultúry Daniel Krajcer a minister hospodárstva Juraj Miškov. „Strana SaS je jedinou skutočnou alternatívou voči presluhujúcim politikom,“ povedal Sulík pri predstavovaní prvej tridsiatky miest na kandidátke.

Štvorkou bude minister obrany Ľubomír Galko, päťkou minister práce Jozef Mihál. Druhú päticu obsadia terajší poslanci Národnej rady SR. Šestkou bude generálna manažérka strany Jana Kiššová, nasleduje predseda poslaneckého klubu Jozef Kollár, Natália Blahová, Martin Poliačik a niekdajší kandidát na šéfa Národného bezpečnostného úradu Kamil Krnáč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy