Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kádehák Lipšic z politiky neuteká, ale...
Zdielať na

Kádehák Lipšic z politiky neuteká, ale...

Kríza v KDH? Podpredseda Daniel Lipšic sa nechal počuť, že ak niektorí ľudia nedostanú na kandidátke hnutia lepšie miesta, odíde z politiky. Na stretnutí šéfstva v Martine ale už taký rázny nebol.

Podpredseda KDH Daniel Lipšic z politiky neodchádza a ani neodíde z boja. Povedal to pred členmi Rady KDH. Rovnako podporil nové tváre, ktorým je potrebné dať priestor. V hnutí majú dostať šancu noví ľudia.

Zarmútený Lipšíc

Podľa viacerých zdrojov z rokovania ale kritizoval, že podpredsedníčka strany Jana Žitňanská má kandidovať až z 8. miesta. Právnik Radoslav Procházka dopadol ešte horšie, je v druhej desiatke.

Lipšic v piatok podľa denníka Sme povedal, že odíde z politiky, ak sa nezmení navrhovaná kandidátka. Jana Žitňanská, Radoslav Procházka a Karol Hirman sú totiž na nižších miestach, ako si Lipšic želal. „Som prekvapený a zarmútený,“ hovoril minister.

KDH vraj tlačí smerákov

Predsedníctvo podľa neho uprednostňuje ľudí naklonených veľkej koalícii so Smerom. „Mám pocit, že ľudia, ktorí sú zdržanlivejší k potenciálnej veľkej koalícii so Smerom, akoby boli odsúvaní na nižšie miesta napriek tomu, že sú to osoby, ktoré mali veľa preferenčných hlasov a patria medzi najpopulárnejších v hnutí,“ varuje Lipšic kolegov z vedenia strany.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy