Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Učitelia nútili gymnazistov umývať WC a rozjímať s Bohom!
Zdielať na

Učitelia nútili gymnazistov umývať WC a rozjímať s Bohom!

Kľačať na studenej dlažbe, rozjímať pri tom s Bohom a dva týždne umývať záchody. Takýto trest dali pedagógovia humenského cirkevného gymnázia svojim študentom. Jedného zo spolužiakov totiž kamaráti natreli zubnou pastou. Učitelia ich chcú za tento žartík poslať ku psychológovi - rodičia sú proti.

Všetko sa malo odohrať na jednom z povinných duchovných cvičení v škole v prírode. Spolužiaci tam mali kamaráta natrieť zubnou pastou. Pedagógovia to zhodnotili ako nepriamu šikanu. "On to vôbec nebral vážne, on to bral zo žartu," hovorí však gymnazistka Anna. Podľa nej si mladík z toho žiadny problém nerobil, učiteľ však chcel zavolať políciu.



A vtedy sa to začalo. Na príkaz pedagógov museli študenti za trest hodinu kľačať na studenej dlážke v kaplnke a rozjímať s Bohom. Niektorí mali pritom oblečené krátke nohavice. No to učiteľov údajne netrápilo. Jedna z matiek sa teraz pýta, kto ponesie zodpovednosť za to, ak jej dcéra bude napríklad následkom toho neplodná. Kľačaním sa však trestanie neskončilo. "Chceli upratovať triedy, chodbu, záchody," dodáva Anna.

Pri rozkaze umývať toalety ale povedali rodičia „dosť“ a svojim deťom to jednoducho zakázali. Podľa psychológa navyše v tomto prípade išlo naozaj o študentský žartík. "To aj laik, nemusí byť psychológ, musí posúdiť, že to nie je šikan," vysvetlil Marián Sirka.

isifa/ilustračné

Súvisiace články