Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
ZÁZNAM: Arogantný chovateľ z Rovinky utýral koníka na smrť!
Zdielať na

ZÁZNAM: Arogantný chovateľ z Rovinky utýral koníka na smrť!

Chovať kone nie je lacný, ani jednoduchý špás. Kto sa do toho chce pustiť, musí mať tieto ušľachtilé zvieratá naozaj rád a musí presne vedieť, čo potrebujú, aby sa im darilo. To však zrejme nebude prípad chovateľa z Rovinky pri Bratislave. Ten bol z jojkárskeho štábu poriadne mimo. Pozrite sa...

Chovateľ Rastislav S. mal ešte v sobotu stádo trinástich koní. Všetkým trčali rebrá a jeden z nich bol v tak zlom stave, že dievčatá, ktoré občas chodili na koňoch jazdiť, kontaktovali združenie na pomoc týraným koňom.

Mladý kôň pritom ešte minulý rok v plnej sile slúžil aj hráčom konského póla. Stačila jedna zima, možno aj choroba a najmä údajný nezáujem majiteľa a koník mal dni zrátané. Napriek zlému stavu ho však ešte v sobotu chceli aktivisti odkúpiť a pokúsiť sa o jeho záchranu.

V pondelok prišla na miesto polícia aj odborníci a mohli konštatovať už len koníkovu smrť. Veterinári však zhodnotili, že ani ostatných 12 koní nie je dobrom stave.

Tento rok údajne umreli aj dve žriebätká – jedno kobyla potratila a druhé vraj odmietla podvýživená matka kŕmiť. Pokúsili sme aj o komunikáciu s majiteľom koní, vyjadriť sa však nechcel.

Povážlivý je tiež vzťah chovateľa ku koníkom, ktoré sa pásli niekoľko hodín voľne pustené vedľa koľajníc a dokonca na križovatke! VIDEO natočil ešte z júna minulého roka Rasťo Striško!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy