Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Taxikári v Košiciach a Bratislave podvádzajú!
Zdielať na

Taxikári v Košiciach a Bratislave podvádzajú!

Zdroj: ISIFA

Inšpekcia v Košiciach a v Bratislave kontrolovala z piatka na sobotu taxikárov. A výsledky sú zaujímavé. V Bratislave totiž odhalila piatich, ktorý svoju prácu vykonávajú na čierno.

Za nelegálne zamestnávanie hrozí taxislužbám minimálna pokuta 2000 eur. Išlo doteraz o jednu z najväčších akcií v tejto oblasti. Inšpektori preverili spolu takmer stovku vodičov, v Bratislave odhalili päticu šoférov, ktorí pracovali nelegálne.

Kontrola začala ešte v piatok vo večerných hodinách. Inšpektorom v teréne asistovala polícia, aby tak zaistila bezpečnosť inšpektorov. Kým inšpektori v Košiciach nedostatky na mieste neodhalili, v Bratislave zistili až päť vodičov, ktorí pracovali nelegálne.

„Kontrolovali sme vo viacerých častiach mesta, po preverení s databázami sociálnej poisťovne sme zistili, že niektorí vodiči neboli svojimi zamestnávateľmi do sociálnej poisťovne nahlásení,“ uviedol hlavný inšpektor práce Inšpektorátu práce Bratislava Dalibor Hlivák.

Na porušovanie zákonov upozorňujú inščpekciu práce často aj samotní taxikári a taxislužby. Tie vo svojich podaniach poukazujú na nelegálne zamestnávanie, chcú tak eliminovať nekalú konkurenciu.


Najčítanejšie správy