Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Za bytovkami majú postaviť strelnicu. Len kilometer odtiaľ je základná škola
Zdielať na

Za bytovkami majú postaviť strelnicu. Len kilometer odtiaľ je základná škola

LÁB / Obyvatelia obce Láb na Záhorí dostali do poštových schránok informáciu o tom, že za ich domami by malo vzniknúť niekoľko strelníc rôznych dĺžok. Strieľať by tam mali chodiť tak profesionáli, ako aj bežní strelci - a to aj z okolitých krajín. Napriek tomu, že ide o prvotný náčrt, obyvatelia obce sú rozhorčení.

Investor by chcel na 14 hektárovom pozemku postaviť strelnicu. Podľa starostu obce išlo iba o prvotnú informáciu, ktorú dostal od investora a informoval o tom poslancov obce. Vie však už o tom celá obec. "Tie podklady, ktoré priniesol povedal, že sú nejaké prvé podklady, nejaký návrh vôbec nie sú presné," povedal starosta obce Štefan Fogl. Podľa prvotného návrhu dĺžka pozemku je kratšia ako je dĺžka strelnice.

"Pozemok má dĺžku zhruba okolo 350 metrov a no v tom prvotnom náčrt je kilometrová strelnica," uviedol starosta. Okrem iného investor uviedol, že strelnica je navrhnutá ako skupina sedem otvorených strelníc dlhých 50, 100 a 300 metrov. Jednej otvorenej strelnice pre ostreľovačov dlhej 1000 metrov a jednej uzavretej haly. "Pozemok je vzdialený od školy zhruba jeden kilometer," priznal starosta. Obyvateľom obce sa návrh nepáči. Keďže v blízkosti už majú strelnicu, majú na to svoj názor. "Tá helikoptéra bude tu každú chvíľu jazdiť a tie streľby, Rakušáci, Česi, Maďari tu budú chodiť strieľať a my budeme v hluku," reagovali obyvatelia. Starosta obce hovorí, že je to iba prvotný návrh, preto sa ľudia nemusia ničoho obávať. "Ešte sa neodprezentoval investor ako by to malo reálne vyzerať, ale chcem ubezpečiť všetkých občanov, ak by to malo negatívne ovplyvniť ľudí v Lábu, s tým určite súhlasiť nebudeme," odkázal starosta obce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy