Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Daniel Lipšic sa zastal prokurátorov Ondreja Repu a Michala Šúreka
Zdielať na

Daniel Lipšic sa zastal prokurátorov Ondreja Repu a Michala Šúreka

BRATISLAVA / Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic uviedol, že útoky na prokurátorov sa diali na základe zmanipulovanej nahrávky. Potvrdzuje to posudok Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru. Žiada, aby nahrávka bola predložená celom znení.

Posudok sa týkal nahrávky, na základe ktorej líder Smeru-SD Robert Fico obvinil prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu a Michala Šúreka z nelegálnych praktík v kauze bývalého policajta Mariána Kučerku.

"Sú chvíle, keď sa nedá mlčať," reagoval špeciálny prokurátor Daniel Lipšic s tým, že dvaja jeho kolegovia boli tri roky objektom útokov zo strany viacerých trestne stíhaných osôb a ich obhajcov.

Lipšic sa vyjadril k nahrávke dvoch mužov. "Aj tá dvojminútová nahrávka je zostrihaná. Z dlhého stretnutia sa urobí výsek, ani nie dve minúty, a aj to sa zostrihá," konštatoval Lipšic. 

Zopakoval, že útoky na prokurátorov na základe klamstiev a vyfabrikovanej nahrávky považuje za prekročenie akýchkoľvek pomyselných čiar právneho štátu.

Kriminalisticko-expertízny ústav policajného zboru potvrdil, že nahrávka bola zmanipulovaná. Najvyšší súd právoplatne Kučerku odsúdil za korupciu. 

Súvisiace články