Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Okrem mosta sú zrútení aj vodiči. Čakajú ich obchádzky
Zdielať na

Okrem mosta sú zrútení aj vodiči. Čakajú ich obchádzky

TRSTENÁ / V Trstenej plánovali rekonštrukcia mosta v havarijnom stave hneď, ako sa tam skončí zima. Lenže most nevydržal a jeho časť sa zrútila už teraz. Zrútení sú aj mnohí vodiči, ktorých až do jari čakajú obchádzky.

"Nám spadol úsek cesty, spadol nám most, časť mostného telesa. Polovica mosta sa nám zosunula, spadla a hrozí, že sa zosunie celý most," uviedol Maroš Badáň, prednosta mestského úradu v Trstenej. "Bol plne funkčný. Pozerám, že je tu zákaz, tak som tam ani nešiel," povedal vodič. 

Most je síce krátky, avšak jeho výška je viac ako 10 metrov. Takže mnohí vodiči si ani neuvedomujú, že idú po moste. "Hlásili nám ľudia, že úsek je nepriechodný a kus cesty nám chýba," priblížil Badáň.

Most bol dlhodobo v havarijnom stave a bola len otázka času, kedy sa takéto niečo stane. Most museli uzavrieť. "Upozorňujeme verejnosť na úplnú uzávierku mosta, ktorý sa nachádza na ceste III. triedy spájajúcej jednu z miestnych častí mesta Trstená," objasnila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Pre vodičov nastala problém, boli nútení sa otáčať a ísť obchádzkou cez priehradný múr. "Chodia tadiaľto do práce, na nákupy. Budeme musieť robiť obchádzky do Tvrdošína," poznamenala obyvateľka Trstenej. "Bude chýbať, rád som chodil cez les," dodal vodič.

V Trstenej zasadal krízový štáb. "Správa ciest VUC už to má vyobstarávané, zhotoviteľ by mohol nastúpiť aj pred zimou. Akurát na Orave zima začína veľmi skôr, nestihli by urobiť pilotáže, betonáže," dodal Badáň.

Most začnú pravdepodobne stavať až na jar. "Od jari sa už plánovala rekonštrukcia, akurát nás ten most predbehol a skôr spadol," doplnil na záver Badáň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy