Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Aktualizované! Namiesto pochodu bitka! Kotlebu odviedli v putách
Zdielať na

Aktualizované! Namiesto pochodu bitka! Kotlebu odviedli v putách

Pochod extrémistov k soche Svätopluka ukončil zásah kukláčov. V rukách polície skončil Marián Kotleba, ale aj aktivista Alojz Hlina.

Extrémisti sa plánovali dostať až k soche Svätopluka na Bratislavskom hrade. Sprvu niesli všakovaké transparenty a skandovali heslá. Keď prišli pod hrad, stopli ich policajti. 

Priamo na ulici začal rečniť Marián Kotleba a potom prišla poriadna meľa. Prejav prerušil aktivista Alojz Hlina, ktorého spacifikovala polícia, keď sa chcel dostať cez zátarasy ku Kotlebovi. 

Kukláči zároveň zavreli bránu pod hradom. Začali sa tam schádzať extrémisti, ktorí si chceli pozrieť sochu Svätopluka. Dusno začalo narastať, dav nechcel odísť a nakoniec ho rozohnali ťažkoodenci. Kotlebu odviedli policajti, pri zásahu bolo zranených niekoľko ľudí. Polícia zadržala viacero zhromaždených, medzi nimi aj Hlinu, ktorý chcel extrémistom zobrať zástavu. 

Po štvrtej hodine sa priestor medzi hradom a parlamentom začal vyprázdňovať. Hrad je nateraz pre verejnosť uzavretý. Pre neuposlúchnutie výzvy policajti dokopy predviedli desať ľudí, dvaja z nich sú zranení. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy