Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Korupcia v polícii: Traja jej príslušníci prišli o prácu
Zdielať na

Korupcia v polícii: Traja jej príslušníci prišli o prácu

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Troch bratislavských policajtov obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, keď neodviedli vybrané peniaze z pokút.

"Mali sme rôzne indície, podozrenia a podnety, no až teraz vďaka intenzívnej spolupráci s Prezídiom Policajného zboru a jeho Úradom boja proti korupcii máme dôkazy. Traja naši členovia sú obvinení z korupcie," na dnešnom brífingu uviedla náčelníčka MsP Zuzana Zajacová.

Podľa nej porušili sľub príslušníka obecnej polície a obohatili sa pokutou, keď vodičom nevystavili doklad o jej zaplatení. Bolo to za zakázané otočenie auta na Pribinovej ulici a za zákaz vjazdu na Klobučníckej ulici. Maximálna pokuta za porušenie cestnej premávky môže byť 60 eur, v týchto prípadoch policajti vybrali pokuty 40 a 20 eur. Jeden z nich pracoval v MsP od roku 2004 a v druhom prípade dvojčlenná hliadka oveľa kratšiu dobu.

Všetci traja sú zo západného Slovenska. Dočasne im bol prerušený výkon práce a následne dostanú i výpoveď pre závažné porušenie pracovnej disciplíny.

"Toto je posolstvo pre všetkých podobných policajtov i pre verejnosť, pretože chceme očistiť vlastné rady a dosiahnuť, aby naši príslušníci pracovali poctivo a ctili si zákony," zdôvodnila Zajacová.

MsP má okrem kontroly hliadok pomocou GPS systému aj svoje pravidlá na ďalšiu vnútornú kontrolu. Tá je skrytou formou vykonávaná kedykoľvek cez deň či v noci. "O tom, kedy a kde bude kontrola, viem iba ja," dodala Zajacová.

Zdielať na