Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Najprv veľká dunivá rana a potom požiar v rodinnom dome. Vyčíňal guľový blesk
Zdielať na

Najprv veľká dunivá rana a potom požiar v rodinnom dome. Vyčíňal guľový blesk

KLČOV / V Klčove na východe Slovenska vyčíňal zrejme takzvaný guľový blesk. Ten trafil podľa všetkého komín rodinného domu. Keď sa v dedine ozvala dunivá rana, najprv si miestni mysleli, že to udrelo do kostolnej veže. Krátko na to už miestni dobrovoľní hasiči hlásili výjazd. Na pomoc musel prísť aj profesionáli.

"Keď som vyšiel na balkón, tak som videl taký záblesk ale v momente aj taký guľový blesk," povedal sused Jozef. Takto to vyzeralo chvíľu potom ako na pomoc prišli do dediny hasiči. Sused, ktorý videl blesk na vlastné oči tvrdí, že ho to veľmi prekvapilo. Búrka sa akoby točila okolo dediny až sa zrazu so zábleskom ozvala aj dunivá rana. "Bola búrka ale nie tu blízko. Predtým keď sa zablysklo tak prešlo 7 sekúnd pokiaľ ten zvuk prišiel sem, takže búrka bola dosť ďaleko," dodal sused.

Na pomoc pribehli aj dobrovoľní hasiči z dediny. V streche domu ostala po požiari diera. Podľa prvotných zistení všetko nasvedčuje tomu, že blesk udrel do komína. V rodinnom dome, ktorý mal asi 10 rokov žijú manželia s tromi deťmi. Našťastie sa nikomu nič vážne nestalo. Oheň však zničil to, čo roky budovali. "Myslel som si, že to udrelo niekde do kostola tam, no nakoniec sa zistili, že to udrelo do komína," doplnil sused.

Podľa miestnej starostky obec poskytla dotknutej rodine pomoc. A to vrátane aj núdzového ubytovania. To ale nateraz nevyužili. "Obec pomohla tým, že sme použili aj obecný traktor. Poskytli sme aj budovu, ktorú vlastní obec aby si tam mohli uskladniť tie veci," uviedla Etela Dzurillová, starostka obce Klčov. "A čo sa týka ubytovania, pýtali sme sa rodiny, majú v obci ešte rodičov tak, že si to premyslia," dodala Dzurillová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy