Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pred rokmi bolo toto slovenské letisko odsúdené na zánik. Dnes je tomu inak
Zdielať na

Pred rokmi bolo toto slovenské letisko odsúdené na zánik. Dnes je tomu inak

PIEŠŤANY / Pred piatimi rokmi bolo letisko v Piešťanoch odsúdené na zánik. Dnes ho však využívajú cestujúci na lety do šiestich krajín a ďalšie destinácie by mali pribudnúť. Reálna by mohla byť aj celoročná komerčná linka pre potreby kúpeľných hostí.

Z letiska Piešťany sa lieta šesťkrát do týždňa do štyroch krajín. Letecká sezóna sa začala koncom mája. V tomto roku pribudol aj Cyprus. "Letisko Piešťany sme rozlietali v roku 2019. Vtedy sa začali prvé historické charterové lety z Piešťan do Turecka a Egypta," vysvetlil riaditeľ letiska Bohumil Klečák. Podarilo sa im získať pravidelnú linku z Izraela. Je to výrazný krok dopredu pre región a pre letisko samotné. "Klientov z Tel Avivu tvoria väčšinou kúpeľní hostia, ale aj rodiny s deťmi, ktoré radi spoznávajú krásy Slovenska a nezostávajú len v Trnavskom kraji," dodal Klečák.

Letisko Piešťany bolo v roku 2017 pred zatvorením. Výmenou vedenia na Trnavskom kraji, ktorý je jeden z akcionárov letiska, sa situácia diametrálne zmenila. "Letisková spoločnosť dlhodobo vykazovala negatívny hospodársky výsledok, ktorý sa nám v roku 2022 prvýkrát podarilo priblížiť k nule. Za rok 2022 sme vykázali stratu 200 eur," vysvetlil riaditeľ letiska. Cestujúci Piešťanské letisko uprednostňujú preto, lebo je malé a je veľmi rýchlo vybavené. "Sme radi, že je to otvorené a nie je len na vojenské účely, ako bolo kedysi," vyjadril sa cestujúci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy