Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kreslo Ušiak - pre koho je skvelou voľbou?
Zdielať na

Kreslo Ušiak - pre koho je skvelou voľbou?

INZERCIA / Kreslo Ušiak je už roky absolútnou jednotkou medzi kreslami, a to ako z hľadiska pohodlia, tak aj dizajnu. Tento kus nábytku, ktorého história siaha až do 17. storočia, sa v poslednej dobe znova teší veľkej obľube. Ušiaky tak môžeme nájsť ako v domácnostiach, tak aj v kaviarňach a ďalších miestach s relaxačnou zónou.

Pokiaľ si plánujete toto kreslo zaobstarať, začnite s tým, že preňho vyčleníte vhodný priestor. Premyslený, vhodne usporiadaný kútik krásne zútulní interiér a zároveň spríjemní vaše chvíle odpočinku. Čoskoro zistíte, že jedinou nevýhodou Ušiaka je
z neho vstať – a to nie preto, že by to bolo fyzicky náročné, ale preto, že bude veľmi ťažké prerušiť príjemné chvíle relaxácie.

Do akého interiéru sa hodí kreslo Ušiak?

Prezentácia kresiel v obchodoch s nábytkom je nápadná vďaka množstvu tvarov, vzorov a farieb, v ktorých sa Ušiaky vyrábajú. Rôzne modely tak priťahujú veľkú pozornosť a lákajú tým potenciálnych zákazníkov na chvíle pohodlia. Výhodou kresiel Ušiak je jednoznačne to, že sa hodí do interiérov v rôznych štýloch.Priaznivci vintage a boho štýlu často volia prešívané operadlá alebo látky s kvetinovými vzormi, ktoré zaujmú na prvý pohľad. V moderných industriálnych a škandinávskych interiéroch sa zase budú skvele vynímať jednoduché Ušiaky v neutrálnych farbách, ako je šedá alebo béžová. Dôležitým prvkom kresla sú aj nohy - tie sú obvykle kovové alebo vo farbách prírodného dreva.

Pri výbere kresla ďalej stojí za to venovať pozornosť jeho tvaru. Konštrukcia, ktorá postráda vyššie nôžky a dosahuje až k podlahe, bude vyzerať veľmi monumentálne, čo nemusí byť žiaduce pre menšie miestnosti. Pokiaľ teda potrebujeme priestor opticky zväčšiť, je lepšou voľbou model so štíhlymi, vyššími nohami.

Pokiaľ zvolíte kreslo Ušiak https://www.stolicky24.sk/kresla-usiak/286/c vo výraznej farbe, môžete z neho vytvoriť hlavný prvok miestnosti. Obývacie izby, kaviarne, čakárne v kozmetických a kaderníckych salónoch sú pre tento zámer miesta ako stvorené. Výrazné farby pritiahnu pozornosť a dodajú miestnosti jedinečný charakter. Celkový dojem je možné obohatiť doplnkami v rovnakej farbe.

Kreslo Ušiak do obývacej izby

Pokiaľ vyberáte kreslo do obývačky, máte na výber naozaj z množstva možností. Kreslo Ušiak s hlbokým, veľmi pohodlným sedákom a vysokým operadlom však dozaista nebude zlou voľnou. Doplnený o deku a malý odkladací stolík môže vytvoriť útulný čitateľský kútik. Umiestnený vedľa pohovky pred televíziou zase spríjemní večer pri vašom obľúbenom filme alebo seriáli. Pre priaznivcov tohto typu odpočinku potom odporúčame vybrať kreslo aj s taburetom.

​Pohodlné kreslo ocenia aj ľudia, pracujúci na diaľku. S vhodne zvoleným stolom alebo stojanom na notebook môže byť práca z domu veľmi príjemná.

Obývacia izba ale nie je iba miestom na relaxáciu či čítanie kníh, je to tiež miesto stretávania. K obývacím konferenčným stolíkom sú ideálne kreslá s nižším operadlom, ale za to s rovnako pohodlným sedákom, aký môžete nájsť pri kreslách typu Ušiak. Hostia, pozvaní na kávu sa vďaka nim u vás budú cítiť príjemne a pohodlne.

Kreslo Ušiak s taburetom

Kreslo Ušiak do spálne alebo detskej izby

Obývacia izba ale nie je vždy vhodná pre pokojný a tichý odpočinok. V takýchto prípadoch je lepšie umiestniť kreslo, určené na odpočinok do tichšej miestnosti, ktorou je napríklad spálňa. Aj v tejto miestnosti tak bude kreslo Ušiak, ladené napríklad do škandinávskeho štýlu, skvelou voľbou.

Pohodlný kus nábytku - kreslo https://www.stolicky24.sk/kresla-8/247/c určite ocenia aj rodičia malých detí. Široké sedadlo, správne profilované operadlo a ergonomické, mäkké lakťové opierky vytvárajú skvelé miesto na kojenie dieťaťa. Stabilná masívna konštrukcia taktiež podporuje bezpečné sedenie batoľaťa. V detskej izbe o niečo väčších detí potom možno ušiak využiť ako miesto, na čítanie rozprávok.

Kreslo Ušiak + taburet

Kreslo Ušiak do kancelárie

Pohodlný Ušiak kombinuje jedinečný vzhľad a maximálne pohodlie. Preto môže dobre fungovať aj v kancelárskych budovách – relaxačných priestoroch či konferenčných miestnostiach. Zamestnanci, ktorí obvykle sedia pri písacom stole, určite ocenia možnosť stráviť prestávku odpočinkom v pohodlí tohto kresla. Už dlho je totiž známe, že pohodlie na pracovisku podporuje produktivitu.

Tiež zákazník, pozvaný na kávu sa bude cítiť príjemnejšie, pokiaľ ho posadíte do mäkkého, pohodlného kresla. Príjemné prostredie je navyše skvelé pre vedenie rokovaní. Prejednávanie aj tých najzložitejších tém bude určite jednoduchšie, pokiaľ bude vedené v pohodlí. Krásne nadčasové kreslo tiež vyvoláva pocit prestíže
a pohody, čo je rovnako dôležité ako komfort. Vzhľad konferenčnej či kancelárskej miestnosti by mal kopírovať ciele konkrétnej spoločnosti. Správny typ nábytku a dobre zvolenej farby dokážu vytvoriť dobrý prvý dojem, ktorý je veľmi dôležitý.

Najčítanejšie správy