Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sprchovať sa bez vody? S náhlou stopkou sa trápia obyvatelia bytovky
Zdielať na

Sprchovať sa bez vody? S náhlou stopkou sa trápia obyvatelia bytovky

OKRES ŠAĽA / Už vyše týždňa sú obyvatelia bytovky v okrajovej časti Gorazdov Močenok bez vody. Štyri rodiny nielen že nemajú pitnú vodu, ale ani úžitkovú. Nemôžu sa teda sprchovať, splachovať toaletu, či používať práčku. Voda k nim doteraz putovala cez vodojem, no ten zmenil majiteľa. A nový vlastník ho začal demontovať. Podľa Okresného úradu to však robí bez príslušných povolení.

"Bez vody sa nedá naozaj existovať v dnešnej dobe. Mám maminu 70-ročnú a čo ju budem kúpať v lavóry?" opisuje situáciu obyvateľka bytovky, ktorá sa ocitla bez vody nečakane zo dňa na deň. Spolu s ostatnými sa o tom dozvedela údajne len pár hodín pred tým, aj to náhodne. Obyvatelia časti Močenku vodu z tohto vodojemu využívali viac ako 30 rokov. Majiteľ sa ho však teraz rozhodol zbúrať. "Ráno sme vstali a došli robotníci, začali to rozbíjať a vypli vodu," uviedla obyvateľka bytovky.

V blízkosti sa nachádza studňa. Voda z nej putovala do vodojemu, a potom potrubím do bytov. Nový majiteľ povedal, že ho musí rozobrať. "Je životu ohrozujúci. Z mojej strany to, bohužiaľ, musím demontovať," vysvetlil majiteľ areálu. Obyvatelia sú bez vody už niekoľko dní. Starosta Močenku im pomohol aspoň tým, že im sem dal pitnú vodu.

Majiteľ hovoril aj o tom, že vodu pre bytovku napojí inak. Čo spotrebujú mu zaplatia. Tvrdil, že to bude čo najrýchlejšie a čaká na vyjadrenie okresného úradu. "Poprosili sme okresný úrad, aby nám čo najskôr vyhoveli čiže možno do týždňa," dodal majiteľ. "K žiadnemu posudzovaniu projektu neprišlo, keďže žiadny projekt nám nebol predložený," znelo oficiálne vyjadrenie Okresného úradu Šaľa. Obyvateľom tak nezostáva nič iné, ako čakať. Sami to riešiť nedokážu a neutiahli by to finančne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy