Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nafta, a.s. sa chce poďakovať strane SaS a Richardovi Sulíkovi
Zdielať na

Nafta, a.s. sa chce poďakovať strane SaS a Richardovi Sulíkovi

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Nafta, a.s. sa chce poďakovať strane SaS a jej predsedovi Richardovi Sulíkovi, že svojím návrhom na zmenu Zákona o regulácii v sieťových odvetviach a Zákona o energetike sa snaží zaistiť takzvanou skladovacou povinnosťou pre dodávateľov energií garantované obchody a dlhodobé stabilné tržby pre spoločnosť Nafta, kde sú akcionármi štát a energetická skupina EPH. Uvádza sa vo vyhlásení slovenskej akciovej spoločnosti NAFTA, a. s.

A to aj napriek tomu, že dodávatelia energií prostredníctvom svojho združenia upozorňovali, že sa týmto na nich uvaľuje ďalšie finančné bremeno, ktorému budú musieť čeliť. Zároveň však chceme poznamenať, že spoločnosť Nafta dokáže podnikať a zaisťovať efektívnu prevádzku a energetickú bezpečnosť pre krajinu aj bez takýchto špeciálnych, zvýhodňujúcich zákonov.

K dnešnému dňu stav naplnenia slovenských podzemných zásobníkov prekračuje priemernú úroveň naplnenosti zásobníkov zemným plynom v Európskej únii. V tejto chvíli môžeme oznámiť, že rok 2023 sa nám v napĺňaní zásobníkov zatiaľ javí ako jeden z najúspešnejších rokov spoločnosti Nafta. V súčasnosti je naplnenie zásobníkov takmer dvojnásobné, oproti rovnakému dňu v roku 2021, pred vojenským konfliktom na Ukrajine.

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčnej úpravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy