Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre Boba Dylana chystajú tip top služby
Zdielať na

Pre Boba Dylana chystajú tip top služby

Spevák nie je náročný, no agentúra chce svojimi službami pre speváka koncertujúceho už onedlho v Bratislave reprezentovať

Zatiaľ nie je známe, čo spevák bude presne hrať. Isté však je, že príde s tým istým programom ako teraz na turné v Japonsku. 

Legendu prináša na Slovensko agentúra Vivien, ktorá vlani priviezla do Bratislavy kanadského barda Leonarda Cohena.

O koncert Boba Dylana sa snažíme už viac ako tri roky,“ povedala majiteľka agentúry Valéria Mudríková.

Jeho manažér je celkom príjemný, ale nepoznáme celý manažment, ktorý príde. Každý manažment je totiž iný, niektorý je agresívnejší, niektorý, naopak, úžasný, je radosť s ním pracovať, ale nikdy sme nemali problémy," dodala Mudríková.     

Podľa majiteľkinho vyjadrenia požiadavky speváka nie sú náročné. Chce čisté priestory s kobercami pre neho, sprievodnú kapelu aj členov štábu s pohodlným sedením, čistými uterákmi, mydlom, telefonickou linkou a vysokorýchlostným internetom.

Dylan prichádza na Slovensko prvýkrát, preto si so sebou privezie aj vlastný katering, ktorý mu bude pripravovať jeho osobný kuchár. Chce však ochutnať aj slovenskú kuchyňu, pripravených pre neho bude viacero slovenských jedál.

K dispozícii pre Boba Dylana a jeho tím budú vozidla Mercedes 4Matic so špeciálnou výbavou, ktoré zapožičiava jeden z partnerov koncertu - spoločnosť Motor-Car AC zo Žiliny. „Musíme vytvoriť také podmienky, aby sme reprezentovali Slovensko aj nás, lebo vtedy sa umelci radi vracajú, pokiaľ je to pripravené tip-top, ako to bolo napríklad v prípade Leonarda Cohena,“ dodala Mudríková.     

Rodák z amerického Duluth v štáte Minnesota, spevák, skladateľ a gitarista Bob Dylan oslávi 24. mája 69. narodeniny. Hudbe sa venuje už viac ako 50 rokov, v januári 1960 si ho spevák Bobby Vee vybral ako klaviristu do sprievodnej skupiny. Ešte v roku 1960 prišiel do New Yorku, prvýkrát vystúpil 11. apríla 1961 ako predskokan na koncerte bluesmana Johna Lee Hookera. V marci 1962 vydal prvú LP platňu. Do rebríčka sa nedostala, rozhýbala však folkovú scénu. V máji 1963 vydal druhú LP platňu Freewheelin' Bob Dylan, na ktorej bola známa pieseň Blowin' In The Wind. Tá sa v Spojených štátoch dostala na 22. miesto, v Británii do konca na čelo rebríčka albumov. Prvou skladbou v americkej singlovej TOP 40 bola 15. mája 1965 pieseň Subterranean Homestick Blues. Medzi jeho najúspešnejšie hity patria Like a Rolling Stone z augusta 1965, I Want You z júla 1966, Just Like Woman z októbra 1966 či Lay Lady Lay z augusta 1969. Známu a často preberanú skladbu Klopanie na nebeskú bránu (Knockin' On Heaven's Door) nahral v septembri 1973. Diskografia Boba Dylana dnes obsahuje 34 štúdiových, 13 live a 14 kompilačných albumov, k tomu patrí aj 58 vydaných singlov. Jeho najnovší album Together Through Life vyšiel v apríli 2009, dostal sa na prvé miesta rebríčkov v Spojených štátoch aj Anglicku. Rovnako prvý bol aj predchádzajúci Modern Times, ktorý vyšiel v auguste 2006. Bob Dylan je držiteľom viacerých cien Grammy aj čestných doktorátov hudby.

Zdielať na

Najčítanejšie správy