Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Z Michaloviec sa stáva štartovacie pole politikov na predvolebnú kampaň
Zdielať na

Z Michaloviec sa stáva štartovacie pole politikov na predvolebnú kampaň

MICHALOVCE / Začala to búrlivá diskusia ministrov Naďa a Káčera. Potom sa Igor Matovič rozhodol práve v Michalovciach odštartovať svoju kampaň diskusiami s občanmi s názvom Bez ochranky. No a najnovšie sa pridali aj odídenci od Kotlebovcov.

Tri rôzne diskusie v tej istej sále, publikum reagovalo na každého politika úplne inak. Atmosféra politickej krvi po prvom stretnutí prilákala Igora Matoviča, ktorý práve v Michalovciach odštartoval svoju novú kampaň po slovenských "kulturákoch". "Treba podať symbolickú ruku voličom Republiky, ĽSNS, Fica a Pellegriniho," uviedol Igor Matovič, poslanec NR SR a predseda klubu OĽaNO. "My sme prišli do Michaloviec ako do prvého mesta, práve preto, lebo tu bol Káčer, Naď a Matovič," uviedol europoslanec Milan Uhrík, predseda hnutia Republika.

Cesta k ovládnutiu Úradu vlády môže byť tŕnistá a dlhá, podobne dlhá ako cesta z Michaloviec do Bratislavy. Hnutie Republika si muselo vystačiť s oveľa menšou, o to pokojnejšou kulisou. "Myslím si, že je to skvelý štart v predvolebnej kampani," doplnil Uhrík. "Neviem, či sa máme smerovať len k jednému mestu, a to Michalovciam. Budeme sa venovať všetkým, aby sme predstavili aj naše opatrenia," uviedol Branislav Grohling, poslanec NR SR za SaS.

​Smer odkázal, že aktuálne sa v rámci kampane sústreďujú na exteriérové akcie, podobne to vidí aj Hlas. "Ak ide len o stretnutie, kde si navozíte len svojich sympatizantov, tak také stretnutie moc význam nemá," uviedol Peter Pellegrini, poslanec NR SR a predseda strany Hlas-SD.

"Ľudia nehľadajú konfrontáciu, v prieskumoch hovoria, že im to vadí a chcú kľudnú politickú debatu. Marketingové stratégie sú ale postavené opačne a ľudia na to nabehnú," uviedol sociológ Michal Vašečka. Púť našich politických cestovateľov sa ešte len začína. Predčasné voľby sa konajú o pol roka, čo znamená, že nás všetkých ešte čaká horúce politické leto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy