Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kocúrkovo v Chorvátskom Grobe: Vodné a stočné platia obyvatelia novej spoločnosti, no peniaze chce aj bývalá
Zdielať na

Kocúrkovo v Chorvátskom Grobe: Vodné a stočné platia obyvatelia novej spoločnosti, no peniaze chce aj bývalá

CHORVÁTSKY GROB / Obyvatelia obce Chorvátsky Grob sa cítia ako v Kocúrkove. Vodné a stočné platia novej vodárenskej spoločnosti a teraz by mali platiť ešte aj bývalej spoločnosti, ktorá už im žiadne služby neposkytuje. Obecný úrad vyzýva ľudí, aby nič neplatili. Týka sa to okolo 1 500 domácnosti.

Obyvatelia obce Chorvátsky Grob prišli na obecný úrad, lebo nevedeli čo majú robiť, keď im prišli vyúčtovacie faktúry od bývalej vodárenskej spoločnosti. "Z úradu povedali, že platiť nemáme. Máme dilemu, či tie faktúry nám nedajú k náhrade," povedala obyvateľka obce Alena Petrovská.

Dôchodcovia sú z toho nervózni. Nechápu, ako im mohli takéto faktúry poslať, keď už za služby platia novej vodárenskej spoločnosti. "Vyúčtovacie faktúry, čo už nečistili našu vodu ja mám 109 eur," uviedol obyvateľ obce Peter Vyskočil. "AGILITA na to, aby vystavila vyúčtovacie faktúry nemá ani právoplatné cenové rozhodnutie do ÚRSO," uviedla starostka obce Chorvátsky Grob Vladimíra Vydrová. 

Podľa starostky bývala vodárenská spoločnosť im roky neplatila za prenájom, čo bolo jedným z dôvodov, prečo s nimi rozviazali zmluvu v roku 2015. Vodárenská spoločnosť napriek tomu, v obci pôsobila naďalej. "Od 1. apríla minulého roku prevádzkuje infraštruktúru v našej obci jedine spoločnosť Imaz," uviedla. 

Pýtali sme sa právneho zástupcu vodárenskej spoločnosti Agilita, prečo poslali ľuďom vyúčtovacie faktúry, keď tieto služby poskytuje iná spoločnosť. Podľa neho problém spôsobil Okresný úrad v Bratislave. "Do dnešného dňa z toho rokovania nevyhodnotil záznam, a z toho dôvodu občania nevedia, komu majú platiť za vyúčtovanie," uviedol právny zástupca vodárenskej spoločnosti Agilita Vladimír Šebo. Podľa písomného stanoviska okresný úrad nemôže vstupovať do zmluvných dohôd, týkajúcich sa platieb občanov prevádzkovateľovi, termínu odpočtov a podobne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy