Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Únik plynu pri Rožňave: Obyvatelia tvrdia, že cítili otrasy
Zdielať na

Únik plynu pri Rožňave: Obyvatelia tvrdia, že cítili otrasy

ROŽŇAVA / V sobotu dopoludnia došlo na línii číslo dva tranzitného plynovodu eustreamu k technickej poruche s únikom plynu v lokalite Silickej planiny v okrese Rožňava. Porucha nemá vplyv na energetickú bezpečnosť krajiny, ani nie je dotknutá tranzitná preprava plynu cez Slovensko.

Podľa informácií TV JOJ má byť na mieste úniku aj veľký kráter, nie je potvrdené, že by došlo k výbuchu. Na mieste zasahujú hasiči aj polícia a uzatvorili mieste v okolí 300 metrov. Obyvatelia obce uviedli, že cítili otrasy a v domoch sa triasol nábytok. 

"Porucha nemá vplyv na energetickú bezpečnosť krajiny, ani nie je dotknutá tranzitná preprava plynu cez Slovensko. Línia, na ktorej došlo k havárii, bola natlakovaná, nebola však v súčastnosti používaná na prepravu plynu. Všetky príslušné zložky sú na mieste, okolie poruchy je zaistené aj s dostatočným ochranným pásmom. Pri tejto technickej havárii nebolo ohrozené zdravie ani životy obyvateľov. Dôvody poruchy sa zisťujú. Okolie udalosti je zabezpečené a oprava poškodeného úseku začne v najbližšom možnom čase," uviedol hovorca eustream Pavol Kubík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy