Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Z Leopoldova utiekol väzeň
Zdielať na

Z Leopoldova utiekol väzeň

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Na slobodu sa dostal z vývarovne, kde pracoval ako kuchár

Tridsaťsedemročný Roman si odpykával trest za úverový podvod a za mrežami mal byť ešte do mája budúceho roka. Keď sa zistilo, že zmizol, vyhlásili po ňom rozsiahlu pátraciu akciu. 

Väznica okamžite zalarmovala trnavských policajtov, ktorí sa so psami pustili do hľadania nejakej stopy. Pomáhal im v tom záznam z mestských kamier sledujúcich pohyb v uliciach. Väzeň však pravdepodobne odišiel smerom k rieke Váh.

Po niekoľkých hodinách sa im podarilo chytiť ho v blízkosti železničnej trate pri Brestovanoch, asi 12 kilometrov od väznice. Na slobode bol necelé tri hodiny a to bol zrejme jeho darček k včerajším meninám.

Obyvatelia Leopoldova sa o zmiznutí muža dozvedeli až po tom, čo ho dolapila polícia. Riaditeľstvo ústavu o tom informovalo mestský úrad. "Nechceli sme to vyhlasovať, aby nevznikla panika. Nešlo o nebezpečného odsúdeného," vysvetlil primátor Milan Gavorník. 

Obyvatelia však s týmto krokom nesúhlasia. Človek na úteku vie byť podľa nich nebezpečný a môže konať skratovo či nečakane zaútočiť.

Romanov útek údajne súvisí s jeho rodinnými problémami. V roku 2007 ho Okresný súd v Topoľčanoch odsúdil na 28 mesiacov nepodmienečne. Mohol však požiadať o podmienečné prepustenie po polovici trestu, keď  na jeho výkon nastúpil koncom januára 2009.

Ministerstvo spravodlivosti nepotvrdilo, či Romana čaká za jeho útek aj nejaký trest. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Zdielať na