Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exriaditeľa Hraničnej polície Sobrance zatkli za úplatok!
Zdielať na

Exriaditeľa Hraničnej polície Sobrance zatkli za úplatok!

Zdroj: SITA

Ministerstvo vnútra pripúšťa viacero zlyhaní pracovníkov Úradu hraničnej a cudzineckej polície.

Exriaditeľ hraničnej polície vlani údajne prijal úplatok 2 600 eur ako protihodnotu za to, že zabezpečí prijatie 32-ročnej ženy do služobného pomeru hraničnej a cudzineckej polície.

Ešte pred zadržaním Miroslava U. z funkcie riaditeľa odvolal a okamžite postavil mimo službu Róbert Zaplatílek. Toho 10. februára po odchode Tibora Maka poveril minister vnútra Robert Kaliňák riadením Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Zaplatílek do novej pozície prešiel z Inšpekcie Ministerstva vnútra SR.

"Existujú totiž podozrenia a indície, že podobných zlyhaní v Úrade hraničnej a cudzineckej polície bolo viac a úlohou nového dočasného vedenia je ich vyšetriť a prijať adekvátne opatrenia," konštatoval hovorca rezortu vnútra Erik Tomáš.

Inšpekcia ide po krku policajtom aj v Bulharsku

Problémy s policajnými funkcionármi majú v týchto dňoch aj v Bulharsku. Šéfa oddelenia bulharskej polície pre migráciu dnes zatkli  tamojšie úrady za údajné styky s organizovaným zločinom, konkrétne so skupinou, ktorá pomáhala ilegálnym migrantom dostať sa do Bulharska, oznámil minister vnútra Cvetan Cvetanov.

Stefan Christov, šéf policajného riaditeľstva pre migráciu ministerstva vnútra, je podozrivý z "napomáhania organizovanej zločineckej skupine dostať do Bulharska cudzincov na základe falošných dokumentov," povedal Cvetanov. Úrady migrantom protizákonne udeľovali trvalý pobyt v krajine, čo im neskôr umožňovalo požiadať o bulharské občianstvo, píše sa vo vyhlásení ministerstva vnútra.

Premiér Bojko Borisov nezávisle od spomínaného zatknutia vyhlásil, že vláda tento týždeň odvolá šéfa bulharského úradu pre utečencov Svetoslava Mičeva pre údajné zlé hospodárenie s verejnými financiami určenými na výstavbu utečeneckého centra v meste Baňa. Dvoch Mičevových spolupracovníkov už odvolali v pondelok. Prokuratúra uviedla, že proti ich šéfovi vznesú obvinenia ešte v utorok.

Zdielať na

Najčítanejšie správy