Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Darované Vianoce: Pre rakovinu musela ísť rekonštrukcia bytu bokom. Vďaka TV JOJ mohla oprava pokračovať
Zdielať na

Darované Vianoce: Pre rakovinu musela ísť rekonštrukcia bytu bokom. Vďaka TV JOJ mohla oprava pokračovať

SKALICA / Život sa niekedy dokáže poriadne skomplikovať. Po tom, ako pani Jarke pred dvomi rokmi zomrela mama, o ktorú sa roky starala, pozbierala sily, vzala si pôžičku a pustila sa do rekonštrukcie bytu, ktorý jej po nej zostal. Takto pred rokom jej ale lekári oznámili, že má rakovinu. Tá ju pripravila nie len o zdravie, ale aj o stabilný príjem a spolu s jej 9-ročnou dcérkou im po zaplatení účtov zostane na život 100 € na mesiac. Rekonštrukcia bytu tak musela ísť bokom. Aj v tomto prípade sa rozhodol pomôcť anonymný darca z východu a tentoraz sa k nemu pridali aj naši kolegovia z redakcie spravodajstva.

"Musím rozmýšľať, či si kúpim štyri rohlíky alebo tri. Musím kupovať lacnejšie jedlo, malej nemôzem kúpiť to, čo by chcela," priznáva pani Jarka. Pani Jarka je veľmi skromný človek a nikdy nikoho o žiadnu pomoc nežiadala. Žije skromne, sama s 9-ročnou dcérou Sárkou. Takto pred rokom tesne pred Vianocami si našla hrčku na prsníku. Na začiatku roku jej lekár oznámil, že ide o zhubný nádor.

Po mame jej z dedičstva zostal len byt, ktorý bol vo veľmi zlom stave. Svojpomocne si ho začala prerábať, ale do toho prišla rakovina. Aktuálne jej po zaplatení účtov zostane s dcérkou 100€ na mesiac. "Veľké sklamanie, čo vám poviem. Aj som si poplakala niekoľkokrát. Bolo to veľmi ťažké, ale človek si povie, že priorita je zdravie. Človek, keď nie je hladný a je zdravý, tak je všetko relatívne v poriadku," dodáva pani Jarka. 

K prerábke bytu sa rozhodol prispieť anonymný darca z Košíc, ktorý pre Jarku zabezpečil nové plastové okná, keďže tie staré už netesnili, zatekali a dokonca aj plesneli. "Keď som sa s ňou stretol, tak som videl, že je pozitívne naladená aj s tými problémami, ktoré má. Rozhodli sme sa pomôcť," povedal majiteľ stavebnej firmy Felix Volek. 

K anonymnému darcovi z Košíc sa pridali aj kolegovia z redakcie spravodajstva TV JOJ, ktorí chceli Jarke tento predvianočný čas a vstup do nového roka tiež trochu spríjemniť a uľahčiť, preto pani Jarke darovali umývačku riadu, nový mobilný telefón, všetko potrebné na to, aby mohla byt dokončiť do podoby, po akej túži a nezabudli ani na jej dcérku Sárku. 

Najčítanejšie správy