Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prichádza zmena! Novembrové dni konečne priniesli slnečné lúče aj do nižších polôh, ale nevydržali tu dlho
Zdielať na

Prichádza zmena! Novembrové dni konečne priniesli slnečné lúče aj do nižších polôh, ale nevydržali tu dlho

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Októbrové počasie bolo na našom území nadpriemerne teplé. Posledné dni tohto mesiaca priniesli silnú inverziu. Na Orave, Kysuciach bolo až mimoriadne teplo, s dennou teplotou nad 20°C, ale nížiny sa halili do hmly. No s novým mesiacom prichádza aj nové počasie.

Slnečné lúče boli aj v nižších polohách, ale nevydržali tu dlho

Už v piatok začal počasie na našom území ovplyvňovať od západu postupujúci zvlnený studený front. Takže na západe bola nielen zamračená obloha, ale sa aj rozpršalo. Na východe sme mali ešte slnko na oblohe a až popoludní začala oblačnosť pribúdať aj tu. Denná teplota bola vyššia vo východnej časti krajiny, do 16°C.

Oblačnosť a zrážky sa počas noci rozšíria ďalej na východ

Do rána bude teplota klesať na 11 až 5°C. Zajtra cez deň bude pokračovať zamračená obloha, bude na viacerých miestach pršať, na strednom Slovensku budú lokality aj so silnejšími zrážkami. Na západe zase popoludní bude postupne ustávať zrážková činnosť a môže sa aj pretrhnúť oblačnosť. Denná maximálna teplota už bude typicky jesenná. Počítajte s teplotou od 7 do 12, na východe budú ešte lokality s teplotou do 14-15°C.

Bude veterno

Vietor od severu až severozápadu bude viať s rýchlosťou do 30 až35, v nárazoch na západe miestami do 55 km/h. Nedeľa bude veľmi podobná sobote. Stále veľa oblakov, stále zrážky, na hrebeňoch Tatier snehové. Denné maximum od 7 na severe po 15°C na juhu a vietor bude pozvoľna slabnúť. Včera sme mali v kalendári Huberta a pranostika hovorí, že na svätého Huberta, ide teplo do čerta. Vyzerá to naozaj tak  ani začiatok budúceho týždňa neprinesie vyššie teploty, ale zase by tie nasledujúce dni mohli priniesť k nám, na Slovensko, viac slnka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy