Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zoznam: V týchto obciach sa bude znovu voliť
Zdielať na

Zoznam: V týchto obciach sa bude znovu voliť

BRATISLAVA / Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán a Štatistický úrad SR v nedeľu, 30. októbra, zverejnili oficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávy obcí a samosprávnych krajov, ktoré sa uskutočnili v sobotu, 29. októbra. V pondelok na základe vyhlásených výsledkov volieb oznámili, že nové voľby sa budú musieť vykonať v 47 obciach.

Spomínaný pokus číslo dva čaká obyvateľov v 47 obciach. Niekde nebolo koho voliť, inde hlásili po sčítaní remízu. Našla sa iba jediná obec, kde občania riadne odvolili, no voľby boli neplatné. Hovoríme o Krušovciach pri Topoľčanoch, kde počty odovzdaných lístkov nesedeli s počtom tých, ktoré sa našli vo volebnej urne. Nielen tam sa teda bude voliť znovu.

Zoznam obcí: 

Slatinka nad Bebravou, Baláže, Poniky, Slatinské Lazy, Šintava, Pastuchov, Nechválova, Polianka, Čižatice, Terany, Domadice, Harakovce, Pongrácovce, Vel'ké Borové, Točnica, Studienka, Karlová, Ratkovo, Žabokreky, Habura, Čab, Dol'any, Prašník, Chmiňany, Lažany, Šarišské Bohdanovce, Rudnianska Lehota, Sebedražie, Petrovce, Hrhov, Brodské, Brezovec, Hraničné, Starina, Jakušovce, Miková, Dobroslava, Chrabrany, Krušovce, Lužany, Blažovce, Jazernica, Moškovec ,Ondrašová, Lukavica, Michalková, Nevol'né, Lietavská Svinná - Babkov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy