Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Takto vyzeral volebný deň v dvoch najväčších mestách Slovenska
Zdielať na

Takto vyzeral volebný deň v dvoch najväčších mestách Slovenska

BRATISLAVA / Dnes, 29. októbra, máme naozaj veľmi nezvyčajné voľby - prvýkrát spojené. Preto ste po zaregistrovaní sa pri komisii dostali dve obálky - bielu a modrú a v každej boli dva papiere. Už to prispelo k tomu, že aj samotný priebeh volenia sa predlžoval a v istých chvíľach sa tvorili celkom dlhé rady pred miestnosťami. Navyše v Bratislave a Košiciach dostali voliči síce tiež len dve obálky, ale až 6 papierov. A to sa potom predĺžilo ešte viac.

Kompletný prehľad výsledkov bude zverejnený TU.

O voľby v hlavnom meste je veľký záujem, a preto sa na niektorých volebných okrskoch tvorili rady už od skorého rána. "Prví voliči prišli takú polhodinku predtým, ako sme otvorili samotnú volebnú miestnosť a odvtedy sme sa nezastavili," informuje predsedníčka komisie Staré mesto Sára Mašurová. 

Voliť chodili prevažne starší ľudia, prvovoliči až taký záujem o voľby nemali. Stretnúť prvovoliča bolo ako vyhrať v lotérii. Štábu TV JOJ sa to nakoniec podarilo. "Došiel som z vlastnej iniciatívy a volil som pravdepodobne niekoho iného ako moja mamina," povedal prvovolič Matej Kolík. 

Umiestniť volebné miestnosti na horné poschodie niekoľkoposchodovej budovy bez výťahu predstavovalo pre nejedného dôchodcu problém.

Zásadný problém sa v košických volebných miestnostiach neodohral. predsedovia komisií sa museli popasovať s dlhým čakaním voličov v radoch. Priebežne začali navyšovať počty paravánov na vypĺňanie volebných lístkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy