Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Dve poslankyne sa po víkendovej facke stretli v parlamente. Zmierenie neprišlo
Zdielať na

Dve poslankyne sa po víkendovej facke stretli v parlamente. Zmierenie neprišlo

BRATISLAVA / Kauza "tepša" neutícha a v parlamente žila aj naďalej omnoho viac ako mnohé iné témy. Po víkendovej barovej potýčke dvoch poslankýň sa v utorok, 27.septembra, po prvýkrát stretli v parlamentných laviciach. Aj keď na chodbách sa im úspešne podarilo vyhnúť, priamo v sále nechýbali ostré pohľady, či ironické poznámky ich kolegov.

Téma barovej ruvačky medzi dvomi zvolenými poslankyňami po víkendovej prestávke v parlamente rezonovala viac ako iné aktuálne témy. "Tu už ani parlament sa nepohoršuje nad tým, že sa tieto dve dámy nadránom v bare pobili, už sa to tu berie ako humor, všetci sa z toho smejú, potľapkávajú jednu alebo druhú po pleciach," vyjadril sa poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Vidieť to bolo už pri príchode do sály. Obe političky sedeli oproti sebe. Tabak vo svojej poslaneckej lavici, Jana Bittó Cigániková bez známok zranenia, o ktorom pôvodne hovorila, presne oproti. Aj keď sa spočiatku zdalo, že sa ignorujú, vzájomné očné kontakty boli zjavné aj z parlamentného balkóna. Paradoxné však je, že na aktuálnej schôdzi v spoločnej pracovnej skupine obe poslankyne predkladajú zmenu zákona o zdravotnej starostlivosti. Aj napriek incidentu, obe svorne tvrdia, že ich prácu to nijako nenaruší.

"Budem predkladať návrhy, budem rozhodovať podľa toho, či sú dobré alebo zlé. Normálne budem fungovať ako dospelá žena," vyhlásila poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS).

"Ja som jej odpustila a teraz idem hlasovať pre ľudí," vyjadrila sa Romana Tabák (Sme rodina).

Šéf parlamentu sa ešte cez víkend nechal počuť, že by sa poslankyne - bitkárky mali vyhýbať nočným klubom a vzájomným stretnutiam. Poslanci na jednej či druhej strane sály sa zasa krátko pred poludňajším hlasovaním o tému bitky evidentne zaujímali. A kým sa jedni zastávali, iní hodnotili, ďalší dávali ruky preč. Poslanec Taraba vyzval Cigánikovú, aby sa vzdala funkcie predsedníčky zdravotníckeho výboru. 

O tom ale, že by sa vzdali mandátu nechce počuť ani jedna z nich. "Za čo by som sa mala vzdať? Ja som bola na koncerte v kľude som sedela, ona za mnou prišla, ma napadla. Ja sa nemám absolútne za čo hanbiť. Ja som úplne v pohode," myslí si Romana Tabák.

"Nechcem to rozoberať, ja si fakt nemyslím, že človek, ktorý má lekárske potvrdenie a podal trestné oznámenie, že je to jedna k jednej," uzavrela Cigániková.

Bojový príbeh sa však zrejme zamotá ešte viac. Podľa informácií TV JOJ, totiž nad podaním trestného oznámenia uvažuje aj druhá poslankyňa - tentoraz Romana Tabák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy