Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Prezidentka vymenovala 22 nových vysokoškolských profesoriek a profesorov
Zdielať na

Prezidentka vymenovala 22 nových vysokoškolských profesoriek a profesorov

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Prezidentka SR, Zuzana Čaputová, v stredu, 31. augusta, vymenovala 22 nových vysokoškolských profesorov a profesoriek. Vymenúvacie dekréty im odovzdala v Prezidentskom paláci. TASR o tom informoval jej hovorca, Martin Strižinec.

Prezidentka novovymenovaným profesorom pripomenula, že ich vymenovaním sa im vkladá do rúk aj veľká zodpovednosť. "Stávate sa autoritami s významným vplyvom na formovanie vysokoškolského prostredia a na vzdelanostnú úroveň našej spoločnosti," povedala prezidentka s tým, že reprezentujú akademický svet navonok a ich postoje môžu rámcovať úroveň verejnej diskusie. Dodala, že pred nimi stojí výzva prispievať k zvyšovaniu kvality slovenských vysokých škôl.

Hlava štátu pripomenula, že na vysoké školy vstupuje generácia študentov narodených v novom miléniu, ktorých formujú iné skúsenosti. Myslí si, že táto generácia bude čeliť úplne novým civilizačným hrozbám, výzvam a ich dôsledkom. Prezidentka zdôraznila, že poslanie profesorov si vyžaduje dostatočne vnímavý prístup k študentom, no predovšetkým kladie nároky na ich ďalší profesijný a odborný rast.

Súvisiace články