Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vo FNLP v Košiciach zomrela prvá pacientka s vírusom A(H1N1)
Zdielať na

Vo FNLP v Košiciach zomrela prvá pacientka s vírusom A(H1N1)

Zdroj: REUTERS

Keďže rodina zosnulej si neželá medializáciu, bližšie informácie FNLP neposkytuje. „Ide o prvé úmrtie pacienta s týmto typom chrípky v našom zdravotníckom zariadení, pričom je treba zdôrazniť, že žena trpela dlhodobo závažným chronickým ochorením pľúc,“ dodala Oravcová.

Keďže rodina zosnulej si neželá medializáciu, bližšie informácie FNLP neposkytuje. „Ide o prvé úmrtie pacienta s týmto typom chrípky v našom zdravotníckom zariadení, pričom je treba zdôrazniť, že žena trpela dlhodobo závažným chronickým ochorením pľúc,“ dodala Oravcová.
      

Vo FNLP v Košiciach vyhlásili už 3. decembra zákaz návštev z dôvodu opatrení na zamedzenie šíreniu chrípky a chrípke podobných respiračných chorôb. Zákaz návštev platí na všetkých pracoviskách až do odvolania.
      

„Od vypuknutia chrípkovej epidémie na Ukrajine navštívilo FNLP už viac než sto pacientov s akútnym respiračným ochorením. Väčšinu z nich ošetrili ambulantne, no niekoľkých vzhľadom na závažnosť ich zdravotného stavu hospitalizovali. Niektorých z hospitalizovaných pacientov už z nemocnice prepustili," spresnila Oravcová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy