Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Odporúčania na leto: Covid-19 nezmizol, chráňme sa aj naďalej
Zdielať na

Odporúčania na leto: Covid-19 nezmizol, chráňme sa aj naďalej

BRATISLAVA / Treba sa mať na pozore. Pandémia tu ešte stále je. Počet pozitívne testovaných mierne raste nielen v okolitých krajinách, ale aj u nás. Opatrní by mali byť najmä dovolenkári. Konzílium odborníkov radí ako si užiť leto bezpečne.

Dovolenková sezóna je v plnom prúde, mnoho z nás však zabúda na ochranu proti koronavírusu. Aspoň počas cestovania sa však zdá, že ľudia opatrenia nepodceňujú. Aj napriek tomu že nosenie rúšok či respirátorov nie je povinné, mnoho cestujúcich vníma riziká nákazy a radšej sa chráni. "Dva metre sa snažíme odstup a berieme si aj antibakteriálne gély a čistiace prostriedky a umývame si stále ruky," priznala Slovenka, ktorá sa chystala na dovolenku. 

Konzílium odborníkov odporúča pri príznakoch sa okamžite otestovať. "Nosiť respirátory či rúška v uzavretých priestoroch s väčším počtom ľudí. Ide napríklad o letiskové haly či železničné a autobusové stanice a dopravné prostriedky. Dôležité je dbať a chrániť najzraniteľnejšie skupiny ľudí, preto po príchode z dovolenky radšej zostaňte doma," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Petra Lániková. 
Odborníci aj naďalej vyzývajú ľudí aby dodržiavali odporúčané opatrenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy