Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Desiatky Slovákov s deťmi prežilo na Korfu ťažké chvíle. Pre pokazené lietadlo strávili na letisku dlhé hodiny
Zdielať na

Desiatky Slovákov s deťmi prežilo na Korfu ťažké chvíle. Pre pokazené lietadlo strávili na letisku dlhé hodiny

KORFU / Bez jedla a pitia, bez klimatizácie - 200 Slovákov vrátane malých detí takto zostalo uplynulú noc na letisku na gréckom ostrove Korfu. Lietadlo, ktorým mali odletieť, malo totiž problémy. A to bola dlhé hodiny jediná informácia, ku ktorej sa dovolenkári dostali. S prosbou o pomoc sa po večnosti strávenej na sedadlách letiskovej haly, nafukovačkách či na zemi, obrátili na televíziu JOJ.

"O polnoci sa všetko zatvorilo. Sme dostali trištvrte litra vody, jednu bagetu. Decká spali na nafukovačkách, bez klimatizácie, akože krása," opísal dianie na letisku na Korfu Slovák Patrik. "Máme 2 a pol ročné dieťa, čiže to bol luxus v 30 stupňoch uspávať tam," povedala Veronika. Mama 1,5 -ročnej dcérky po hospitalizácii zažila horor, keď sa jej stratili lieky, ktoré museli byť uložené v chladničke. "Na letisku nemáte chladničku, tak sme sa dohodli niekde v obchode v noci a o 3tej ráno zmizli a som ich hľadala," vyjadril sa mama. 

Takéto predĺženie si dovolenky o takmer jeden deň by si neprial nikto. Navyše bez akýchkoľvek informácií či a ako niekto rieši ich situáciu. Ako sa ukázalo, lietadlo nemohlo vzlietnuť, pretože počas predchádzajúcich letov vsalo do oboch motorov vtákov. "Aby bolo uvoľnené do prevádzky je potrebné, aby na Korfu to lietadlo skontroloval špecializovaný tím so špecializovaným náradím, ktorý sa na tomto ostrove, žiaľ, nenachádza," vysvetlil Martin Štulajter, generálny riaditeľ Airexplore, s.r.o. Spoločnosť tak súkromným lietadlo poslala na Korfu technika z Česka. No pravdou je, že kontrola či odstránenie spomínaného problému môže trvať tak niekoľko hodín ako aj dní. Riešenie celej situácie komplikovali aj ďalšie faktory, čo nám potvrdila aj jedna z cestovných kancelárií, ktorej klienti museli stráviť noc v letiskovej hale na Korfu. "V tejto situácii, keď je prakticky plná sezóna, jednoducho nie je možné získať náhradné lietadlo," uviedla spoločnosť Turancar. "Momentálne s veľkými meškaniami sme našli nejaké spoločnosti v Grécku a Španielsku, ktoré za nás letia," informoval Štulajter. Priaznivejšie informácie začali prichádzať až popoludní. Ľudia dostali teplý obed a dozvedeli sa, že sa podarilo pozháňať lietadlo, ktorým priletia na Slovensko. Práve v tejto chvíli by už mali sedieť na jeho palube. "V prvom rade by som sa chcel všetkým ospravedlniť," odkázal Štulajter. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy