Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V koalícii je zhoda zatiaľ iba na dvoch nemocniciach, ktoré majú byť financované z Plánu obnovy
Zdielať na

V koalícii je zhoda zatiaľ iba na dvoch nemocniciach, ktoré majú byť financované z Plánu obnovy

BRATISLAVA / Konečne sa na vláde aspoň neformálne diskutovalo o analýze ministerstva zdravotníctva postaviť na Slovensku niekoľko nových nemocníc z peňazí z Plánu obnovy. Zatiaľ nepadlo rozhodnutie o tom, kde inde ako v Bratislave Rázsochách a v Martine. No isté je, že sa na to budú musieť hľadať aj financie z iných zdrojov.

Už teraz je ale jasné, že diskusia na túto tému bude medzi koaličnými partnermi opäť výživná. Lebo aj keď im minister zdravotníctva dnes poďakoval za ich podporu, strana SaS dnešné neformálne rokovanie ohodnotila bez nadšenia.

Z pôvodného plánu ministra zdravotníctva postaviť 4 až 5 nemocníc na Slovensku do roku 2026 sú isté iba dve. Bratislava Rázsochy a Martin budú financované z Plánu obnovy, teda, ak sa všetko pripraví tak ako má a vláda stihne návrh rezortu zdravotníctva do 30. júna schváliť. Ministerstvo totiž dostalo za úlohu upresniť niektoré údaje.

Igor Matovič, ktorý patrí medzi najväčších kritikov ministra zdravotníctva, pri otázke, čo ak sa to nestihne, dlho nad odpoveďou nerozmýšľal. "Nefixujem si to s týmto materiálom, že či by som navrhoval jeho odvolanie alebo nie," povedal Igor Matovič. Ale už má pripravených aj dvoch možných náhradníkov, ktorých mená ale nechcel prezradiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy