Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Suché a popraskané pery v zime vás už trápiť nemusia
Zdielať na

Suché a popraskané pery v zime vás už trápiť nemusia

Zdroj: Notino

INZERCIA /  Zdravé pery majú ochrannú bariéru proti dráždivým látkam a mikroorganizmom. Vrstva živých buniek udržuje optimálnu úroveň medzibunkovej hydratácie, ktorá je dôležitá najmä pre pevnosť tkanív pier. Suché a popraskané pery majú zníženú ochranu a sú náchylné na infekcie a zápaly.

Aké sú príčiny suchých a popraskaných pier?

Popraskané pery môžu byť spôsobené:

Vonkajšie faktory a podmienky – sychravé počasie, nadmerné vystavovanie sa extrémnym teplotám, veterné počasie, spálenie od slnka, nevhodne nasadená alebo nevhodná zubná protéza, trauma, obhrýzanie pier, fajčenie.

Vnútorné faktory a stavy - dehydratácia, infekcia zubov alebo ďasien, nedostatok živín a vitamínov, alergie, bakteriálne, alebo vírusové infekcie, vystavenie toxínom a liekom, chrípka a iné zdravotné problémy

Ako sa mám starať o suché, popraskané pery?

Prevencia je vždy lepšia ako liečba. Najlepší spôsob, ako udržať pery jemné a hladké, je:

  • Pite veľa vody, aby ste ich udržali hydratované
  • Jedzte dobre vyváženú a pestrú stravu
  • Vyhnite sa olizovaniu a hryzeniu pier 
  • Hydratačný balzam na pery aplikujte aspoň dvakrát denne, ak sa dá aj častejšie 
  • V chladných zimných podmienkach si pery zakryte, čo najviac

Venujte pozornosť faktorom, ktoré zrejme spôsobujú príznaky suchých pier a snažte sa im vyhnúť. Keď sú vaše pery suché a/alebo popraskané, vyberte si hydratačný balzam na pery, o ktorom je dermatologicky dokázané, že chráni pery a je vhodný pre váš typ pleti a potreby.

Dry Skin Urea od značky Eucerin poskytuje perám okamžitú intenzívnu starostlivosť o suché a extrémne suché pery. Tento balzam na pery je vysoko účinný na okamžité upokojenie a zvlhčenie suchých a popraskaných pier. Balzam na pery Eucerin Dry Skin Urea s obsahom močoviny je nevyhnutným doplnkom starostlivosti o citlivú pokožku pier počas celého roka.

Charakteristika:

  • hydratuje hĺbkovo a intenzívne vyživuje
  • lieči popraskané pery
  • poskytuje okamžitú úľavu suchým perám

Urea je prirodzene prítomná v zdravej pokožke. Je to jeden z troch prirodzených hydratačných faktorov vo vonkajšej zrohovatenej vrstve našej pokožky. Ďalšie dva prirodzené hydratačné faktory sú kyselina mliečna a aminokyseliny.

Balzam na pery Eucerin Dry Skin Urea s obsahom močoviny (urea) - Vyvinutá receptúra ​​vyhladzuje drsné oblasti, odstraňuje pocit napätia a nepohodlia, poskytuje okamžitú hydratáciu a zadržiava vlhkosť v derme, čo najdlhšie. Zároveň pomáha posilňovať kožnú bariéru a pôsobí mimoriadne priaznivo. Jemná textúra balzamu sa ľahko nanáša a je príjemná na použitie. Produkt je dermatologicky testovaný. Pokožka je po použití maximálne obnovená, chránená a s pocitom komfortu.