Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pre situáciu na Ukrajine sa prezidentke vyhrážal smrťou. Hrozí mu 25 rokov väzenia, až doživotie
Zdielať na

Pre situáciu na Ukrajine sa prezidentke vyhrážal smrťou. Hrozí mu 25 rokov väzenia, až doživotie

BRATISLAVA / Polícia začala trestné stíhanie v prípade nebezpečného vyhrážania sa prezidentke Zuzane Čaputovej. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na desať až 25 rokov.

Rovnako to platí pre tých, ktorí za krízovej situácie v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecujú k vojne, vojnu propagujú alebo inak podporujú vojnovú propagandu. Najvyššia trestná sadzba predstavuje trest odňatia slobody na doživotie. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru, Michal Slivka.

"Dňa 25. februára vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie osobe P.K. za prečin nebezpečného vyhrážania. Obvinený prostredníctvom sociálnej siete zverejnil svoje video, na ktorom sa verejne a vulgárne vyhrážal prezidentke Slovenskej republiky tým, že ju osobne popraví a to v súvislosti s momentálnou zahraničnopolitickou situáciou, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o život," uvádza Slivka.

Počas dnešného dňa príslušníci NAKA vykonali u obvineného domovú prehliadku a zároveň po ňom bolo vyhlásené pátranie. "NAKA sa v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine bude primerane zaoberať vyhľadávaním takejto trestnej činnosti na internete. V prípade, že takéto konanie zistí, nekompromisne a rázne voči takýmto osobám zakročí. A to aj za použitia špeciálnych jednotiek Policajného zboru," uzavrel Slivka.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy