Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Konflikt na Ukrajine zlomil aj bojovníka Tomi Kid Kovácsa
Zdielať na

VIDEO: Konflikt na Ukrajine zlomil aj bojovníka Tomi Kid Kovácsa

VEĽKÉ SLAMENCE/HRANIČNÝ PRIECHOD / Tomi Kid Kovács je majstrom sveta v profesionálnom boxe a aktuálne sa nachádza na jednom z hraničných priechodov na Ukrajine. Pre TV JOJ poskytol rozhovor o aktuálne atmosfére, prečo tam išiel a ako pomáha.

Dôvodom bol aj blízky priateľ z Ukrajiny

Blízky kamarát bol jedným z dôvodov prečo sa jeden z najlepších slovenských boxeristov rozhodol zodvihnúť a ísť na jeden z hraničných priechodov na Ukrajine. Podľa jeho slov je tam s ním aj jeho kamarát. "S ním som sa rozprával, že ako im pomôcť. Tým, ktorí trpia. Najviac trpia. To sú obyčajní ľudia a civilisti. Nielen tí vojaci, ale všetci," povedal pre TV JOJ Tomi Kid Kovács. 

Tomi Kid Kovács: Pomôžeme tým, ktorí prišli na hranice

Aktuálne sa majster v boxe nachádza vo Veľkých Slamencoch, na hraničnom priechode, ktorý je v južnej časti hraníc s Ukrajinou. "Čakáme teraz na auto a dodávku, nesieme tisíc bagiet. Kúpili sme deky, sladkosti pre detičky a čakáme na ne a rozhodli sme sa, že tí, ktorí nemajú na našej strane ubytovanie, tak im ubytovanie poskytneme a môžu s nami rátať," ozrejmil svoju konkrétnu pomoc Tomi. 

"Musel som sa ísť do auta vyplakať"

Na otázku aká je kapacita ubytovania, ktoré môže ponúknuť povedal, že "dal by som ich na moju akadémiu, ale momentálne tam prebieha sústredenie maďarskej reprezentácie, ktoré končí zajtra zápasom a odchádzajú domov. Tak tých 12 ľudí by sme bez problémov vedeli ubytovať. Nie je to veľa, ale vedeli by sme im pomôcť."

"Strašné," opísal so slzami v očiach, ako to vyzerá na hraniciach s Ukrajinou. "Keď sme tam vystúpili, prvé čo sa opýtal kolega, ktorý vie po rusky jednej z matiek, že ako im vieme pomôcť a jedno z jej detí, asi 5 -ročné, plakalo, že otecko je na druhej strane.. ťažko sa mi o tom rozpráva," povedal trasúcim hlasom. "Odbehol som si vtedy do auta, aby som sa vyplakal, nikto nepotrebuje túto vojnu a hlavne nie deti a ženy," povedal aj to, že sa mu ozýva veľa ľudí, ktorí chcú pomôcť. "Je dobré, že na Slovensku máme dobrých ľudí," uzavrel Tomi Kid Kovács. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy