Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Viac ako rok po Lučanského smrti: V Prešove 10 hodín vykonávali rekonštrukciu prípadu
Zdielať na

Viac ako rok po Lučanského smrti: V Prešove 10 hodín vykonávali rekonštrukciu prípadu

PREŠOV / Desať hodín včera trvala rekonštrukcia posledných chvíľ v živote bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Zúčastnil sa na nej osobne aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ten do väznice vošiel ráno iným vchodom ako z nehode vyšiel. Vyhol sa tak čakajúcim novinárom.

Ústav na výkon väzby v Prešove. Tu strávil posledné dni svojho života vtedy obvinený bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Na konci roka 2020 utrpel zranenia, ktorým na druhý deň podľahol. Okrem generálneho prokurátora sa rekonštrukcie zúčastnil aj krajský prokurátor, vyšetrovatelia, zástupcovia poškodenej rodiny i súdni znalci.

Generálny prokurátor k tomu pridal aj status na sociálnej sieti s fotkou spred väznice. Napísal k nej, že účelom rekonštrukcie je priamo na mieste získať, čo najpresnejšiu predstavu a ucelený obraz o priebehu udalostí. "Odpoveď na otázku, prečo došlo k smutnej udalosti s fatálnym následkom, k smrti generála Milana Lučanského, však s najväčšou pravdepodobnosťou ostane nezodpovedaná."

Celé to trvalo desať hodín. Po skončení odišiel generálny prokurátor iným vchodom ako prišiel. Hlavným vchodom vyšiel okrem ostatných aj jeden zo zástupca rodiny. "Ja sa nebudem vyjadrovať, ja keď budem chcieť sa vyjadriť, tak len naživo a online," povedal splnomocnený zástupca rodiny Miroslav Radačovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy