Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Norbert Bödör mieri na slobodu. Rozhodol o tom súd v Pezinku
Zdielať na

Norbert Bödör mieri na slobodu. Rozhodol o tom súd v Pezinku

Archívna reportáž

PEZINOK / Norbert Bödör je opäť na slobode. Rozhodol o tom sudca Špecializovaného trestného súdu. Nevyhovel tak návrhu prokurátora, ktorý pre nitrianskeho podnikateľa žiadal väzobné stíhanie. Dôvodov je viacero. Jedným z nich sú zistené prieťahy. S rozhodnutím prepustiť ho však nebol spokojný prokurátor, ktorý podal sťažnosť. Bödör čelí obvineniu z podplácania v kauze Valčeky.

Prepustený, zadržaný a opäť prepustený. Aj to príbeh Norberta Bödör z posledných dní, ktorého dnes ráno policajti eskortovali z Bratislavy do Pezinka. Pre bývalého zápasníka totiž prokurátor žiadal väzbu. Spolu s vyšetrovateľkou sa obával, že by ovplyvňoval svedkov a pokračoval v páchaní trestnej činnosti. Sudca ale napokon rozhodol, že podnikateľ bude stíhaný na slobode.

"Väzobné stíhanie v tejto trestnej veci, v ktorej je stíhaný pre prečin a v ktorej boli zistené prieťahy by predstavoval neoprávnený a neprípustný zásah do ústavou garantovaného práva na osobnú slobodu. Keďže navrhované väzobné stíhanie by malo nasledovať bezprostredne po výkone väzby obvineného v inej trestnej veci, ktorý trvala vyše 19 mesiacov," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková. 

Obhajca obvineného Bödöra poukazuje na to, že vyšetrovatelia za 7 mesiacov nikoho nevypočuli a nezískali žiadny dôkaz. "Omeškanie, prekročenie tých lehôt, ktoré sú maximálne, Je tam viacero tých dôvodov, ktoré z väčšej časti kopírujú naše vyjadrenia, ktoré sme dávali aj do mediálneho priestoru," povedal obhajca Marek Para. 

Kukláči si Bödöra prišli po tom, čo vo štvrtok opustil brány ilavskej väznice. Prepustenie nariadil Najvyšší súd, ktorá tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu. Ten konštatoval, že boli porušené práva ktoré sa týkali predĺženia väzby. "Aj v aktuálne posudzovanom prípade (korupcia v kauze Valčeky) súd nijako nespochybnil dôvodnosť vedeného trestného stíhania obvineného," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

V aktuálnom prípade čelí nitriansky podnikateľ obvineniu z podplácania. Usvedčuje ho kajúcnik a dnes už bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník. Ten tvrdí, že Bödör mal zaplatiť 50-tisíc eur za to, že nebude vznesené obvinenie synovcovi bývalého ministra Žigu. 

"Môj klient je nevinný a preto nie, že odmieta vinu ale hovorí o svojej nevine," uviedol Para. Advokát následne svojho klienta zaviezol do Nitry. Práve tam býva podnikateľ Norbert Bödör. Rozhodnutie súdu nie je definitívne. Prokurátor podal sťažnosť a konečné slovo tak bude mať Najvyšší súd. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy