Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Cestovanie v čase? Tieto vychytávky prenesú váš domov do budúcnosti
Zdielať na

Cestovanie v čase? Tieto vychytávky prenesú váš domov do budúcnosti

Zdroj: SITA

INZERCIA / Od čias, keď človek prespával v jaskyniach, jedol surové mäso a žil v tlupe, pretieklo Dunajom veľa vody. A z človeka neandrtálskeho sa stal Človek rozumný a vo väčšine prípadoch aj človek pohodlný. Moderné technológie nás k pohodliu nabádajú, robia mnoho vecí za nás, uľahčujú nám prácu aj umožňujú pôžitok. Máme však skvelú správu: vy ich môžete mať doma tiež. Ktoré vychytávky premenia váš dom či byt na domov budúcnosti?

Ani neškrtnete zápalkou a teplo je tu

Až s prvými kresadlami sa mohol praveký človek spoľahnúť na pravidelný zdroj tepla a svetla. A potom prišli zápalky a s nimi sa zmenil svet. Odvtedy však ubehlo veľa času a mnohí sa na túto zázračnú drevenú paličku so sírovou hlavičkou pozerajú ako na prežitok. Niet sa čomu čudovať, dnes ani nemusíte škrtnúť zápalkou a ste v teple.

Nestará sa o to iba ústredné kúrenie, ale aj taká elektrická vyhrievacia deka. Dokonalá vychytávka na dlhé zimné večery, ktorá vás vždy zahreje. Stačí ju zapojiť do zásuvky, vybrať si intenzitu tepla a užívate si okamžité zahriatie. Ten najúčinnejší spôsob, ako poraziť tú najtuhšiu zimu – dobu ľadovú by ste si ani nevšimli.

SITA

Hneď niekoľko párov pomocných rúk

Čo by za túto vychytávku dali naše staré mamy. Koľko cesta na chleba vyhnietili, koľko cesta na koláče vymiesili, koľko mäsa v ručnom mlynčeku zomleli. Používali len ruky a nanajvýš jednoduchý nástroj. A dnes? Budúcnosť je tu. Najmodernejšie kuchynské roboty zvládnu šľahať, hnietiť, miesiť, mlieť, mixovať aj pomôcť pri výrobe klobás. A to všetko v mašinke, ktoré sa bezproblémov zmestí na pracovnú dosku.

Vám stačí jeden prst, aby ste stlačili gombík, a za pár minút sa tešíte z dokonalého výsledku. Výsledku, ktorý by vás bez kuchynského robota stál nespočetné množstvo námahy. Ak chcete priblížiť svoj domov k budúcnosti, kuchynský robot by vám nemal chýbať. Oceníte ho nielen počas vianočného pečenia.

Masážny salón v kresle

Boľavé svaly či chrbát dokáže znepríjemniť deň každému. Našťastie, dnes už v každom väčšom i menšom meste nájdete masážny salón, ktorý vám s tým pomôže. Ale načo chodiť niekam, keď doma je najlepšie. A v domove budúcnosti ešte lepšie. Dnes dokážete získať v kresle štandardných rozmerov celý masážny salón.

Masážne relaxačné kreslo je vychytávka, ktorú doma potrebujete, už len kvôli potešeniu. Hovoríte si, že to je kus nábytku iba pre majetných? Omyl. Dnes na trhu nájdete aj cenovo dostupné masážne kreslá, dokonca s viacerými stupňami intenzity masírovania. Načo chodiť do masážneho salónu, keď ho môžete mať doma? Lebo aj tak chutí domov budúcnosti.

SITA

Kontrolujte kvalitu vnútornej klímy

To, aký vzduch dýchame, ovplyvňuje to, ako sa cítime. Kvalita vnútornej klímy v našom domove je zásadnou otázkou. Ak si na nej dáme záležať, zvýšime si aj kvalitu žitia. Častým problémom, najmä počas vykurovacej sezóny, je príliš suchý vzduch. Ak úroveň vlhkosti klesne v interiéri pod 40 %, vysychajú nám sliznice, trpí tým imunita a v takomto prostredí sa aj ľahšie šíria vírusy. Našťastie žijeme v dobe modernej a poznáme vychytávku, ktorá tento problém vyrieši.

Vyskúšajte to s ultrazvukovým zvlhčovačom vzduchu. Čím sa líši ultrazvukový zvlhčovač od toho klasického? Namiesto pary vypúšťa jemnú hmlu. Veľkou výhodou je, že do vody môžete pridať aj éterické oleje. Napríklad bazalka pomáha pri infekcii dýchacích ciest a astme, citronelová silica tlmí bolesti hlavy a čajovníkový éterický olej zase pomáha proti kašľu. Táto vychytávka nielen pomôže vášmu zdraviu, vnútornej klíme, ale tiež váš domov krásne rozvonia.

SITA

Najčítanejšie správy