Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pripravte sa na prácu v každom počasí: Pracovné oblečenie vás ochráni nielen pred chladom
Zdielať na

Pripravte sa na prácu v každom počasí: Pracovné oblečenie vás ochráni nielen pred chladom

Zdroj: SITA

INZERCIA / Pri práci v záhrade myslíme predovšetkým na výber kvalitného náradia a výkonných strojov, ktoré nám robotu urýchlia a uľahčia. Nemalo by sa však zabúdať ani na pracovné oblečenie. To vás neochráni len pred chladnejším počasím v zimných mesiacoch či slnkom v lete, ale má aj mnohé iné funkcie.

 Naši starí rodičia sa na prácu v záhrade obliekali pomerne rovnako. Základom bola flanelová košeľa a staré dobré montérky, ktoré boli vždy špinavé od hliny a oleja. S príchodom zimy nesmela chýbať ani teplejšia bunda, ktorú väčšinou mnohí fasovali na svojom pracovisku. A čo dnešná záhradná „móda“? Čo si zaobstarať, ak plánujete pracovať vonku?

Vystužené pracovné nohavice

Základom každého pracovného odevu sú kvalitné montérky alebo pracovné nohavice. Pracovné nohavice od Husqvarny sú vystužené v oblasti kolien, čo ocenia vaše kolená, ak budete musieť pri práci kľačať. Vystužená časť siaha od kolien až po spodnú časť nohavíc. Nohavice sú vďaka tejto funkcii odolnejšie a dlhšie vydržia.

Najlepšou voľbou sú nepremokavé pracovné nohavice, ktoré využijete v každom počasí a nemusíte sa báť ani mokrej trávy. Vy vďaka nepremokavej, laminovanej, polyesterovej tkanine, ktorá je odolná a priedušná, budete pri práci vždy v suchu.

Ideálne je, ak sa nohavice na páse dokážu prispôsobiť vašej postave pomocou elastického lemu a suchých zipsov po bokoch. Posledné, čo chcete pri práci riešiť, sú neustále padajúce nohavice. Ak ale chcete mať istotu, že nohavice zostanú na mieste, siahnite po po trakoch.

TIP OD NÁS: Pri práci si aj v teplejších mesiacoch oblečte dlhé priedušné nohavice. Ochránia vaše nohy pred odlietajúcimi kamienkami, škrabancami od krovín, reznými ranami, uštipnutím hmyzom, kliešťami, spálením od slnka či jedovatými burinami, ktoré by vám mohli na pokožke spôsobiť alergickú reakciu.

SITA

Nepremokavá bunda, ktorá zahreje

V exteriéri, kde vás nejedenkrát prekvapí dážď, vietor a chladnejšie počasie, siahnite po zateplenom, nepremokavom pracovnom oblečení. Takýmto kúskom pracovného odevu je aj pracovná bunda. Či už siahnete po klasickej softshellovej bunde, ktorá príjemne zahreje a odolá vetru i dažďu, alebo si vyberiete mikrofleecovú bundu, vhodnú na prechodné obdobie, budete v teple.

Bundy od značky Husqvarna ponúkajú okrem zateplenej nepremokavej vrstvy aj odopínateľnú kapucňu, ktorú si viete v prípade zmeny počasia odopnúť, aby vám pri práci nezavadzala. Okrem iného sa nemusíte báť o vaše mobilné zariadenie, ktoré môžete mať vďaka vreckám s vodotesným zapínaním pri sebe v každom počasí. Pracovné bundy sú vystužené na exponovaných miestach, ako sú lakte, predlaktia. Ponúkajú komfort a bezpečnosť pri práci vonku.

SITA

Chráňte si kríže

Pri práci vonku nás môže ľahko ofúknuť. Keď chystáme záhradu či pozemok na zimu, alebo naopak, užívame si prvé jarné slniečko a chystáme sa na sezónu, nie je vonku ukrutná zima. V bunde sa počas tohto obdobia pri práci potíte, ale bez nej je vám chladno. Ideálnym riešením je vesta. Vysoký golier ochráni váš krk pred nepríjemných vetrom a predĺžená zadná časť poslúži na ochranu vašich krížov v rôznych pracovných polohách. Vesty majú niekoľko užitočných predných vreciek na osobné veci a vaše ruky majú vďaka strihu väčšiu voľnosť pri práci. Je na vás či siahnete po zateplenej verzii, alebo využijete počas zimy mikrofleecovú vestu pod bundu ako ďalšiu teplú vrstvu, ktorá vás ale nebude obmedzovať v pohybe.

Košeľa či tričko? Čomu fandíte vy?

Dáte si pri práci radšej klasickú flanelovú košeľu ako naši starí otcovia alebo si zvolíte radšej pracovné tričko? Aj v teplejších mesiacoch by ste ale pri dlhodobej práci na slnku, mali myslieť na ochranu pokožky a zvoliť si priedušné tričko s dlhým rukávom. A keď sa vonku ochladí, vy si môžete vybrať z ponuky pracovných tričiek s dlhým rukávom alebo pohodlných bavlnených košieľ, ktoré sú dostatočne priedušné.

SITA

Pracovné tričká od Husqvarny majú niekoľko funkcií, ktoré oceníte počas fyzickej aktivity. Sú vyrobené zo 100 % polyesterového úpletu, ktorý umožňuje odvádzanie potu z pokožky, odvetrávanie a vysoký komfort pri práci. Okrem týchto vlastností majú pracovné tričká predĺženú zadnú časť, aby vám ochránili chrbticu pred nepriaznivým vetrom.

Už nám chýba len pevná obuv, ochranné rukavice, okuliare a pokrývka hlavy – na ochranu pred slniečkom či chladom. Máte všetko? Ak nie, pozrite si ponuku kvalitného pracovného oblečenia na husqvarna.sk a doprajte si pohodlie a bezpečnosť pri práci.

SITA

Najčítanejšie správy