Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Meky v poslednom rozhovore pre televíziu JOJ: Mám čas, to je krásne, že ma nikto nenaháňa...
Zdielať na

Meky v poslednom rozhovore pre televíziu JOJ: Mám čas, to je krásne, že ma nikto nenaháňa...

Slovensko sa zahalilo do čiernej, aspoň čo sa týka smútku v dušiach bezpočtu fanúšikov Miroslava Žbirku. Stále sa len ťažko verí tomu, že odišiel z tohto sveta nečakane, len tri týždne po 69. narodeninách. Príčinou smrti majú byť komplikácie spojené s rezistentnou baktériou, spôsobujúcou opakovane zápal pľúc, na ktorú sa, žiaľ, nepodarilo nastaviť účinnú antibiotickú liečbu.

Azda osud chcel, že len pár mesiacov pred smrťou legendy slovenského, či aj československého popu, sa odpremiéroval film o jeho živote s jednoduchým názvom Meky. K majstrovi Žbirkovho formátu skutočne netreba nič viac dodávať, stačí jediné slovo a všetci vedia, o kom je reč. On sám ale ostával celý život skromný, aj preto azda nebolo človeka, ktorý by ho nemal rád.

Skromnosť a nenapodobiteľný zmysel pre humor sršali aj z posledného rozhovoru, ktorý minulý rok v lete Miro Žbirka poskytol práve na premiére filmu Meky televízii JOJ. Mať film o sebe sa mu zdalo byť zvláštne.

Slovensko dnes obletela tá najsmutnejšia správa:

"Trávim to. Samozrejme, že som v živote už všeličo zažil, ale toto nie, to je špecifická vec, takmer celovečerný film a strašne sa s tým režisér pohral, je to také, že im to potom nechcem kaziť," skonštatoval so smiechom na margo filmu Miro Žbirka. Saša Hinková sa v rozhovore pýtala Mekyho, aké má ďalšie plány a boli skutočne veľké. No nemenej veľké plány mal neúnavne tvorivý Miro iste aj tento rok, žiaľ, už ich nenaplní. "Dokončím album, ktorý som medzitým rozrobil. Teda, uverím tomu, že je to album, keď tam bude dostatok piesní na album a budem mať taký pocit, že takéto niečo som ešte nenahral, takýmto spôsobom, poďme na to," plánoval spevák, no už je jasné, že dokončiť pätnásty album sa mu nepodarilo.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Zbirka (@mirozbirka)

Posledným ostáva výberovka The Best of vydaná pri príležitosti odpremiérovania filmu Meky. "Mám čas, to je krásne, že ma nikto nenaháňa," odpovedal vtedy redaktorke Topstaru na otázku, kedy by album mohol byť hotový. Dnes znejú tie slová obzvlášť bolestne. Na záver rozhovoru sa tak Meky, ako aj Saša Hinková tešili na mnohé ďalšie stretnutia a rozhovory, tie sa už ale nikdy neuskutočnia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy