Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pápež František prijal na osobnej audiencii filantropa Milana Fiľa. Odovzdal mu tento dar
Zdielať na

Pápež František prijal na osobnej audiencii filantropa Milana Fiľa. Odovzdal mu tento dar

Zdroj: SITA

INZERCIA / Mimo oficiálne zverejnený program sa v utorok popoludní stretol Svätý Otec František aj s podnikateľom a filantropom Milanom Fiľom. V priestoroch arcibiskupstva v Košiciach mu Milan Fiľo počas osobnej audiencie odovzdal dar v podobe slovenského krištáľu, ktorý symbolizuje najvyššiu čistotu. Vyrobili ho slovenskí sklári v Lednických Rovniach, ktorí sa remeslu venujú už takmer 130 rokov.

„Osobné stretnutie so Svätým otcom je veľká česť a hlboko si jeho prijatie vážim. Pápežovi som zaželal najmä zdravie, veľa síl pri napĺňaní poslania prinášať lásku a nádej miliónom veriacich na celom svete,“ povedal prezident spoločnosti ECO – Investment a.s. Milan Fiľo.

Podnikateľ Milan Fiľo je známy svojimi charitatívnymi aktivitami. Nie len v Ružomberku, kde je spolumajiteľom závodu Mondi SCP, podporuje zdravotníctvo, kultúru a vzdelávanie na celom Slovensku i v zahraničí.

ECO – INVESTMENT a.s. ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, potravinárstvo a reality. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.

Najčítanejšie správy