Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bývalého šéfa policajnej inšpekcie prepustia z väzby. Uzavrel dohodu
Zdielať na

Bývalého šéfa policajnej inšpekcie prepustia z väzby. Uzavrel dohodu

BRATISLAVA / Bývalý šéf policajnej inšpekcie sa priznal ku korupcii. V kolúznej väzbe skončil pred dvoma mesiacmi napriek tomu, že svoju vinu pred Najvyšším súdom poprel. Dnes je všetko inak.

S prokurátorom totiž uzavrel dohodu o vine a treste, a tak bol v utorok prepustený na slobodu. Televízii JOJ to potvrdil aj jeho obhajca, ktorý však postup orgánov činných v trestnom konaní nechcel komentovať. Prípad sa tak v krátkom čase dostane pred súd, čím sa môže definitívne uzavrieť. Adrián Szabó mal ako šéf policajnej inšpekcie dostať viac ako 20-tisíc eur, ale aj televízor či mobily za vynášanie informácií o vyšetrovaní.

"Obvinenému sa zároveň navrhuje uložiť probačný dohľad v skúšobnej dobe, ktorá bola stanovená na päť rokov. Súčasťou dohody o vine a treste je tiež návrh na uloženie peňažného trestu vo výške 25-tisíc eur a trestu prepadnutia veci - dvoch mobilných telefónov a televízneho prijímača. Obvinenému sa tiež navrhuje uloženie trestu zákazu činnosti, spojeného s výkonom právomoci verejného činiteľa na dobu sedem rokov,“ uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Súvisiace články