Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zranení z Pohody už samostatne dýchajú
Zdielať na

Zranení z Pohody už samostatne dýchajú

Zdroj: TASR

Obidvaja zranení na festivale Pohoda už samostatne dýchajú

Riaditeľka NsP v Žiline Daniela Bekeová informovala, že 25-ročný muž je odpojený z umelej pľúcnej ventilácie a jeho stav je nezmenený. „Samostatne dýcha a zatiaľ primerane svojmu stavu komunikuje s okolím. Trošku už začal komunikovať aj s rodičmi, takže tie základné veci vieme posúdiť,“ uviedla Bekeová.

Podľa prednostky Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Jesseniovej lekárskej fakulty a MFN Beaty Sániovej je stav 19-ročnej ženy stabilizovaný a dýcha sama. „Stav je mierne zlepšený a začína rehabilitáciu,“ skonštatovala Sániová. Dodala, že podrobnejšie informácie zverejní MFN na budúci týždeň.

Na festivale Pohoda v Trenčíne zahynul v sobotu 18. júla po zrútení strechy tanečnej arény 29-ročný muž z Piešťan a desiatky ľudí sa zranili. Najťažšie zranenia mala pacientka, ktorá utrpela rozsiahle trieštivé poranenia mozgu, operovali ju v Trenčíne a previezli ju do Martinskej fakultnej nemocnice, kde sa podrobila ďalšej operácii.

Do MFN previezli s vážnymi poraneniami aj ďalšiu 19-ročnú ženu a do žilinskej Nemocnice s poliklinikou (NsP) 25-ročného muža.

Zdielať na

Najčítanejšie správy