Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na koncerty chodí až o dve tretiny menej divákov. Mnohí fanúšikovia sú zmätení a o účasti ani neuvažovali
Zdielať na

Na koncerty chodí až o dve tretiny menej divákov. Mnohí fanúšikovia sú zmätení a o účasti ani neuvažovali

BRATISLAVA / Ak máte chuť ísť na hudobný koncert svojej obľúbenej kapely, neváhajte a pokojne si to užite. Na kultúrne hromadné podujatia totiž netreba žiaden test a ani potvrdenie o očkovaní. Pravdou je, že pri množstve chaotických a neustále sa meniacich pravidiel sú mnohí fanúšikovia zmätení a o účasti na koncertoch ani neuvažovali.


Koncert pod holým nebom si užili aj v Skalici, o zábavu sa postarali Kandráčovci. "Konečne sa môžu nadýchnuť aj ľudia, aj my interpreti, bodaj by to tak bolo už stále," povedal spevák Ondrej Kandráč.


Umelci si možnosť vystúpiť opäť pred fanúšikmi nevedia vynachváliť. "Ľudia sa nás pýtajú, či koncertujeme a sú prekvapení, pýtajú sa či môžu prísť, tak ja hovorím, že musia prísť," podotkol Ernest Šarközi.


"Kľudne môžu prísť, nepotrebujú žiadne testy, ani PCR ani antigén a môžu si to naozaj užiť," zdôraznil Štefan Banyák z Cigánskych diablov.

"Podľa aktuálne platnej vyhlášky sa pre organizáciu takýchto hromadných podujatí nevyžaduje preukazovať negatívnym testom alebo preukazom o očkovaní," informovala hovorkyňa Dáša Račková.

V zelených okresoch môže byť v interiéri 500 a v exteriéri 1000 ľudí, v žltých okresoch je to o čosi prísnejšie, sedieť v interiéri môže maximálne 250 ľudí, v exteriéri 500 ludí a stáť môže maximálne 100 osôb v interiéri a 250 osôb v exteriéri.


Lístky na koncerty sa podľa Hudobnej Únie Slovenska predávajú zle, na koncerty chodí až o 2 tretiny menej ľudí ako pred pandémiou, úlohu zohráva strach z nakazenia sa ale aj neustále sa meniace pravidlá.  "Tam skôr funguje obava ľudí, ktorí stále počúvajú od vlády, že bez testu a očkovania vás nepustíme nikam. Potom sa teda už zasa môže a nebudeme ľudí deliť na dve skupiny a neviem čo všetko. Ľudia sú už z toho tak zmagorení z tejto dementnej komunikácie, nejednoznačnej a hlúpej, že jednoducho sa na to radšej vykašlú a idú radšej na tú borovičku,"  skonštatoval Pavol Smolka z Hudobnej Únie Slovenska.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy