Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fico mal Makóovi zadávať úlohy a chcieť od neho informácie
Zdielať na

Fico mal Makóovi zadávať úlohy a chcieť od neho informácie

PEZINOK / Kajúcnik a bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó vypovedá v niekoľkých kauzách. Najnovšie uviedol, že bol v kontakte s Ficom počas svojej funkcie riaditeľa, ale aj po nej. Podľa jeho slov chcel od neho informácie a zadával mu úlohy ešte minulý rok v lete.

Bývalý premiér a predseda strany Smer- SD Robert Fico označil Ľudovíta Makóa za nedôveryhodného človeka. Konštatoval to na tlačových konferenciách, keď spomínal kauzy, v ktorých Makó vypovedá. "Povedal som si, že sa nikdy nebudem vyjadrovať k tejto osobe, ale vyjadrím sa," reagoval na slová Roberta Fica Ľudovít Makó. 

Makó: Ak som nedôveryhodný, prečo sa so mnou pán Fico stretával minulý rok

Bývalý riaditeľ KÚFS Makó sa pýta, že ak je nedôveryhodný človek ako tvrdí Fico, nerozumie prečo sa s ním stretával. "Ešte minulý rok v lete a zadával mi rôzne úlohy, to je otázka," komentoval vyjadrenia Makó. "To som v tom čase už nebol vo funkcii. Ja chcem povedať jednu vec. Ja som sa priznal, je mi to ľúto, bohužiaľ, neviem to zobrať naspäť, ale ja som si zrkadlo nastavil. Treba si ho nastaviť aj niekde inde," doplnil svoju reakciu Makó. 

​O aké úlohy išlo povedať nechcel, ale o týchto skutočnostiach už vypovedal na viacerých miestach. "V niektorých som ako obvinený a inde ako svedok," vysvetlil kajúcnik. Čo bolo dôvodom týchto Ficových krokov nepovedal. "Nebol v žiadnej nadriadenej pozícii, požadoval nejaké informácie, nazvime to takto. A keď som bol vtedy dôveryhodný prečo nie som teraz?" reagoval Makó. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy