Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výpoveď exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, ukazuje na tajné stretnutia na úrade vlády počas vlády Roberta Fica
Zdielať na

Výpoveď exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, ukazuje na tajné stretnutia na úrade vlády počas vlády Roberta Fica

BRATISLAVA / Bývalý šéf finančnej správy František Imrecze, ktorý je väzobne stíhaný pre podozrenie z korupcie aj manipulácie tendrov, údajne na polícii vypovedal o utajenom stretnutí na úrade vlády v čase, keď bol premiérom Robert Fico.

Schôdzku podľa Imreczeho na jeseň 2017 inicioval vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák. S informáciou prišiel portál Aktuality.sk. Okrem neho, Fica a Imreczeho na nej údajne boli aj policajný prezident Tibor Gašpar a oligarcha Norbert Bödör. Imrecze tvrdí, že témou schôdzky bolo financovanie prezidentskej kampane Andreja Kisku a daňového deliktu jeho spoločnosti KTAG. Robert Fico údajne počas schôdzky zavolal aj vtedajšieho ministra financií Petra Kažimíra. Kaliňák aj Kažimír stretnutie s Imreczem na Úrade vlády popreli.

"Na úrade vlády som organizoval všelijaké stretnutia od rána do večera. Keď bude potrebné, budem o nich hovoriť, či boli alebo neboli. Ale najskôr chcem vedieť, či sú médiá pripravené informovať o podstate zločinov, ktoré napáchal Kiska," vyjadril sa šéf strany SMER-SD, Robert Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy