Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pohoda možno navždy skončila
Zdielať na

Pohoda možno navždy skončila

M. Kaščák pripustil, že tento rok bol možno festival naposledy

Vážne nad definitívnym koncom celého festivalu uvažuje priamo jeho šéf Michal Kaščák. "Napadajú ma aj také myšlienky," interpretoval jeho slová PR manažér akcie Mário Gešvantner.

Gešvantner ďalej uviedol, že okrem muža, ktorý na festivale zomrel a troch vážne zranených účastníkov je 52 ľudí stredne a ľahko zranených. "Tento počet stredne a ľahko zranených sa ale ešte môže zvýšiť, pretože niektorí ľudia s malými zraneniami ešte prichádzajú do nemocnice," povedal.

Identitu obete festivalu zatiaľ organizátori nepoznajú. "Polícia povedala, že ho zverejní, až keď bude informovať rodinu, s čím my samozrejme úplne súhlasíme," vyjadril sa.

K tomu, či bude návštevníkom kvôli predčasnému ukončeniu festivalu vyplatená časť vstupného, sa zatiaľ vyjadriť nevedel. V súčasnosti organizátori robia viaceré opatrenia.

Okrem iného pripravujú vypravenie špeciálnych vlakov smer Košice a Bratislava, ktoré majú byť zadarmo. Ich predpokladaný odchod je okolo 22. hodiny. V ďalších krokoch sa bude riešiť aj mimoriadna vlaková a autobusová doprava naplánovaná na nedeľu.

"Z Pohody sme odviezli približne 10.000 ľudí z letiska na trenčiansku železničnú stanicu, ku kultúrnemu domu Družba a do Opatoviec," uviedla hovorkyňa trenčianskej SAD Ivana Strelcová. Ako priblížila, zhruba do 19.30 hod nepremávali všetky linky MHD v Trenčíne a niektoré prímestské spoje, nakoľko všetky autobusy boli vyslané na evakuáciu návštevníkov Pohody.

V súčasnosti už autobusy premávajú podľa cestovného poriadku. Naďalej ale platí, že autom sa z Pohody dostanú návštevníci len veľmi ťažko. Cesta je takmer úplne zablokovaná.

Približne o 16-tej hodine zasiahla festivalový areál prietrž mračien. Krytiny dvoch kupolovitých stanov boli pod náporom vetru zničené. Silný nápor vetru v kombinácii so vzdušným vírom zničil strechu tanečnej arény, ktorá sa zrútila.

Zdielať na

Najčítanejšie správy