Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tento rok je možné aj nemožné. V Nízkych Tatrách sa dá aj opaľovať aj guľovať snehom
Zdielať na

Tento rok je možné aj nemožné. V Nízkych Tatrách sa dá aj opaľovať aj guľovať snehom

NÍZKE TATRY / Turisti v Nízkych Tatrách si ešte užívajú radovánky ako uprostred zimy. Aj napriek príjemnému slnečnému počasiu sa mohli guľovať, pretože hore sa ešte stále drží sneh. Ľudia v dolinách sa zas mohli schladiť v Liptovskej Mare.

Chopok je plný prekvapení. Teplota na Chopku 15 stupňov nemá doposiaľ silu, aby fľaky snehu na kopci roztopila a tak sa mohli ľudia v júni v tričkách guľovať. 

"Som z okresu Dunajská streda, ale vôbec som nerátala, že tu bude sneh," reagovala na podmienky v Tatrách jedna z turistiek. Sneh prekvapil aj turistov zo Šale. "Nerátali sme, že tu uvidíme živý sneh. Vybrali sme sa na horskú túru v šľapkách," konštatoval turista. Aj horskí záchranári si zvyšovali kondičku. "Veľa ľudí, počasie výborné, šľape sa dobre. V rámci horských testov nič nie je náročné, sme tu pre ľudí, sme tu pre vás," konštatoval horský záchranár Michal Frank. 

A v strede Chopku turisti chytali bronz. "Sme z Banskej Bystrice, prešli sme pešo z Krupovej na Chopok a chodíme tu radi na lehátka," povedal návštevník. "Pripravili sme v Jasnej pre klientov nové chodníky, kde si môžu ľudia vychutnať krásu prírody a mnoho letných atrakcií," informoval riaditeľ lanových dráh Jasná, Ivan Temniak. A ani v dolinách sa turisti nenudili. Na Liptovskej Mare - Liptovskom mori - okrem jachtárov, člnkárov či plavcov boli aj paddle boardisti. Paddloboarding s pádlami vznikol na Havaji. "Jeden zdroj uvádza, že tento šport vznikol kvôli kameramanom, aby sa mali ako dostať ku surfistom a získať kvalitné zábery," vysvetlil jeden z pôvodov tohto športu inštruktor Jakub Lukáč. Slnko pripekalo dobre aj na brehoch Mary. "Voda je stredná taká, aktuálna pre plávanie," konštatoval jeden z plavcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy