Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Schválenie plánu obnovy sa blíži: Toto všetko prisľúbil Slovákom Heger
Zdielať na

Schválenie plánu obnovy sa blíži: Toto všetko prisľúbil Slovákom Heger

BRATISLAVA / Premiér Eduard Heger v diskusnej relácii televízie TA3 hovoril aj o tom, čo všetko sa na Slovensku bude rekonštruovať, či budovať z historicky najvyššieho objemu európskych peňazí, ktoré naša krajina už čoskoro získa. Plán obnovy označil za kvalitný a sľuboval novú infraštruktúru škôlok, výbavu škôl, ale aj obnovu či budovanie nemocníc.

O schodku verejných financií podľa návrhu ministra financií Igora Matoviča povedal, že si treba počkať na presné znenie návrhu, ktorý vraj zatiaľ nepozná. Opozičná strana SMER-SD, vrátane exministra financií, sa obratom pustila do kritiky premiéra Eduarda Hegera..

"Tento mesiac očakávame, že Európska komisia schváli náš projekt obnovy, následne bude cez leto generovať peniaze, začiatkom septembra očakávame, že príde prvá tranža, 600 miliónov eur na tento účel," vyjadril sa premiér Eduard Heger. "Európske formy sa nebudú čerpať, lebo vidíme tú neschopnosť, sú to bláboly, nič nebude," myslí si exminister financií Ladislav Kamenický (SMER-SD). "Nás však straší tá nemohúcnosť a nepripravenosť predsedu vlády Hegera - všimnite si, na akúkoľvek otázku má odpoveď: Plán obnovy. To len potvrdzuje, že keď nastupovali do vlády v apríli, nemali tušenie, čo majú robiť, okrem toho, že majú zatvárať opozíciu," povedal Robert Fico, predseda strany SMER-SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy