Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lidl má na Slovensku už 149 predajní
Zdielať na

Lidl má na Slovensku už 149 predajní

Zdroj: SITA

INZERCIA / V pondelok 29. marca otvoril diskont dve nové predajne – v Bardejove a Poprade.

Lidl má od pondelka 29. marca na Slovensku už 149 predajní. Dve najnovšie predajne obľúbeného diskontného reťazca sa nachádzajú v Bardejove a Poprade. Zamestnanie v nich nájde dokopy 46 ľudí. V predošlom kalendárnom roku otvoril Lidl osem predajní a v expanzii bude pokračovať aj naďalej. Jubilejnú 150. predajňu otvorí Lidl v priebehu najbližších týždňov v Košiciach. Obchodný reťazec zároveň pokračuje aj v modernizácií už existujúcich prevádzok. V Poprade sa najnovšia, v poradí už tretia, predajňa Lidla nachádza na Svitskej ulici. V Bardejove má diskont odteraz dve predajne, od pondelka môžu zákazníci nakupovať už aj v prevádzke na Mlynskej ulici.

SITA

„Zákazníkom ponúkame všetko potrebné pod jednou strechou, pričom nákup u nás je rýchly, pohodlný a bezpečný. Aj v týchto dvoch predajniach, úplne rovnako ako vo všetkých ostatných, platí Lidl garancia nečakania na pokladniciach. Spolu s preventívnymi hygienickými opatreniami je záväzok rýchleho nákupu dôležitou súčasťou ochrany zdravia našich zákazníkov i zamestnancov,“ uviedol Marián Šimko, obchodný riaditeľ Lidl Slovenská republika.

SITA

Obe predajne sú vybavené energeticky úspornými LED technológiami pri osvetlení a súčasťou vzduchotechniky sú výkonné filtre, ktorých účelom je lepšie zachytávanie nového koronavírusu tak, aby sa vo vyčistenom vzduchu nedostával späť do predajne. Aj v týchto predajniach platia všetky preventívne hygienické opatrenia, vďaka ktorým Lidl ako prvý predajca potravín na Slovensku obstál v hygienickom audite nezávislého kontrolného orgánu TÜV SÜD. Ďalšou novinkou sú elektronické cenovky pre sortiment ovocia a zeleniny, ktorých výhodou je úspora papiera, ako aj jednoduchšia orientácia pre zákazníkov a obsluha pre personál. Zákazníci môžu využiť bezplatné internetové wifi pripojenie, k dispozícii majú kávomat s Fairtrade certifikovanou kávou a vďaka vlastnej pekárni bude pre nich v priebehu celého dňa pripravené chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece.

SITA

​V nových predajniach, rovnako ako v ostatných 147, sa zákazníci môžu zapojiť do komunitných projektov organizovaných Lidlom. Za každú predanú fľašu minerálnej vody Saguaro venuje diskont jeden cent na kúpu a výsadbu stromčekov v Tatrách, za každé predané balenie plienok zase putuje 10 centov na pomoc vážne chorým deťom vo veku do 3 rokov v rámci iniciatívy Od začiatku v dobrých rukách. Zákazníci môžu taktiež podporiť dlhodobú potravinovú zbierku Podeľ sa a pomôž pre občianske združenie „MAKO SK“, ktoré sa venuje pomoci rodinám v núdzi a zdravotne znevýhodneným deťom po celom Slovensku. „Vieme, aké ťažké je v súvislosti s COVID 19 alebo z dôvodu straty príjmu zvládať náročné obdobie! Preto sme sa vďaka spolupráci s obchodným reťazcom Lidl rozhodli pomôcť tým najzraniteľnejším. Možno nezachránime životy, ale pomôžeme prekonať ťažké obdobie,“ konštatuje sa na stránke OZ MAKO SK.

SITA

Zákazníci taktiež môžu pomôcť vyčistiť slovenské rieky a vodné nádrže od plastov v rámci projektu Nenechajme to plávať. Pri príležitosti otvorenia novej predajne Lidl tradične podporuje žiakov blízkych základných škôl. V Poprade ide o Spojenú školu Partizánska 2 a Základnú školu s materskou školou na Komenského ulici. V Bardejove podporí diskont Základnú školu Bartolomeja Krpelca. Výšku podpory môžu ovplyvniť priamo zákazníci – diskont venuje 1 € na nákup IT vybavenia pre školy za každý nákup v hodnote aspoň 10 €. Cieľom je uľahčiť žiakom a školám dištančné vzdelávanie.

Lidl na Slovensku v 149 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 5500 ľudí. Nárast platov v priemere o štyridsať percent od jesene 2016, priemerný mesačný plat na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov viac ako 900 €, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. V obchodnom roku 2020 investoval Lidl približne 3 milióny eur do benefitov pre svojich zamestnancov. Diskont sa prioritne zameral na ochranu ich zdravia a priebežne zásoboval zamestnancov ochrannými pomôckami. Každý jeden si navyše v novom benefitovom systéme mohol vybrať atraktívne darčeky podľa vlastných preferencií až do výšky 270 €. Zamestnanci môžu taktiež získať príspevok 200 € na penzijné pripoistenie Kolegyniam a kolegom v prvej línii dvakrát vyplatili Lidl špeciálnu odmenu za ich nasadenie v neľahkom období.

SITA

Lidl je päťnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona a trikrát získal prvenstvo aj v súťaži najzamestnávateľ. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už sedemkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

Vždy aktuálne a zaujímavé informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete na stránkach www.lidl.sk , www.spolocenskazodpovednost.sk a na sociálnych sieťach. Facebook: https://www.facebook.com/lidlslovensko
Instagram: https://instagram.com/lidlsk/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC5oGq-pQRauK3TFdDa0ZPAQ
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/lidl-slovenská-republika-v-o-s-

Najčítanejšie správy