Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
PPA vyplatila 27 projektov neoprávnene a predražene, odhalila kontrola. Niektoré závažné zistenia postúpia polícii
Zdielať na

PPA vyplatila 27 projektov neoprávnene a predražene, odhalila kontrola. Niektoré závažné zistenia postúpia polícii

BRATISLAVA / Forenzný audit kontroloval 110 projektov v hodnote viac ako 47 miliónov eur. Po ich preskúmaní zistili, že 27 projektov bolo neoprávnene vyplatených. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský hovorí o pozastavení činnosti PPA a jej obnove až po roku.

Vo štvrtok, 18. marca, na tlačovej konferencii oznámil minister Ján Mičovský závažné zistenia z forenzného auditu. Podľa ich zistení Pôdohospodárska platobná agentúra 27 projektov vyplatila neoprávnene a predražene. 

"Podozrenia z podvodného konania sú nasledovné vysoké honoráre pre konzultantov, ktoré sa pohybovali vo výške nad 25%," uviedol Martin Fecko, štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. "Účelové zavedenie podniku do podniku bez ťažkostí hoci evidentne v ťažkostiach ten podnik bol," doplnil ďalšie závažne zistenia auditu Martin Fecko. Mičovský na tlačovej konferencii uviedol, že viaceré zistenia nebudú komentovať a postúpia ich orgánom činným v trestnom konaní. "Najlepšie by bolo PPA na rok odstaviť a vybudovať novú," vyjadril sa minister pôdohospodárstva. 

Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy